Print this page

Zomrel legendárny moderátor Larry King (VIDEO) Larry King bol v roku 2010 v Talk show Adely Banášovej FOTO: Markíza

Vo veku 87 rokov zomrel legendárny americký moderátor Larry King. Dnes o tom informovala televízia CNN, na ktorej moderátor po desaťročia viedol svoju talkshow Larry King Live, v ktorej spovedal prezidentských kandidátov, celebrity, i hostí z každodenného života. King bol začiatkom januára hospitalizovaný s covidom-19.

Podľa vyhlásenia mediálnej spoločnosti Ora Media zomrel King dnes ráno v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles, kam bol podľa CNN prevezený na začiatku roka kvôli ťažkému priebehu covidu-19. Oznámenie však príčinu Kingovho úmrtia neuvádza.

CNN vysielala Kingovu reláciu Larry King Live 25 rokov, počas ktorých moderátor nakrútil vyše 6000 dielov. Program skončil v roku 2010, King sa však o dva roky neskôr vrátil na obrazovky na stanici Ora TV, kde trikrát týždenne moderoval reláciu Larry King Now.

Moderátor mal podľa CNN cukrovku 2. typu a počas svojho života mal mnoho ďalších vážnych zdravotných ťažkostí, vrátane niekoľkých infarktov, kvôli ktorým v roku 1987 podstúpil štvornásobný koronárny bypass. V roku 2017 oznámil, že trpí rakovinou pľúc, ktorú sa mu však po operácii podarilo prekonať.

Pred rokmi navštívil Slovensko. Bol pri oslavách 10-výročia TA3.