Print this page

Rezník predal penzión TASR obvinenému z kauzy Dobytkár, podľa OĽaNO pod cenu Foto: OĽaNO

Verejnoprávna tlačová agentúra pod vedením Jaroslava Rezníka predala v roku 2016 účelové zariadenie vo Vysokých Tatrách.

Penzión TASR stál na lukratívnom pozemku medzi Hrebienkom a Jakubkovou lukou a podľa znalca bola hodnota nehnuteľnosti 273-tisíc eur. „Tlačová agentúra sa však svojho majetku zbavila za 193-tisíc, čo bolo o 80-tisic eur menej, ako bol znalecký posudok,“ poukázal na podlezenie ceny predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO).

Redakcia Omediach.com sa bola v roku 2012 pozrieť na penzión. Budova v správe TASR bola neudržiavaná, dvere vylomené, okolie zanedbané. Hoci budova stojí na najlukratívnejšom mieste v starom Smokovci, TASR ju nevyužívala ani pre zamestnancov ani pre turistov. Bolo zjavné, že TASR sa o budovu nestarala, nechala ju schátrať.

Rezník mal svojský vzťah k nehnuteľnostiam verejnoprávnej agentúry. V čase, keď chátral penzión TASR, posvätil predaj sídla TASR na Pribinovej ulici v Bratislave finančnej skupine J&T. Od vtedy je agentúra v nájme.

Takto vyzeral vchod do penziónu TASR v roku 2012, budova bola ponechaná vandalom.  Foto: Omediach.com

„Chatu kúpila spoločnosť SPV98, za ktorou stojí advokát Ján Gajan známy aj z kauzy Dobytkár. Toho zadržala a už aj obvinila Národná kriminálna agentúra pre podozrenie z korupcie pri reštitúcii rozľahlých pozemkov pod Tatrami. Jaroslav Rezník tak v podstate predal majetok TASR Jánovi Gajanovi, čo dokazuje aj kúpno-predajná zmluva,“ povedal Čekovský.

Odporúčame aj: Jaroslav Rezník dal v TASR prácu otcovi. Ten písal o sebe a citoval seba

Ten podal trestné oznámenie pre možné prelievanie verejných peňazí zo štátu do súkromných rúk. Konkrétne sa tak malo diať prostredníctvom spoločnosti TERAZ MEDIA, ktorú založila TASR spolu so spoločnosťou IMPRE MEDIA. "IMRE MEDIA má blízko k finančnej skupine Slavia capital a to aj cez obvineného Jána Gajana. Ten bol predsedom dozornej rady IMPRE MEDIA v dozornej rade TERAZ MEDIA sedel aj so súčasným riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom," píše OĽaNO v tlačovej správe.

„Keďže Ján Gajan je v rukách polície, vyzývam riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby vysvetlil transakciu, pri ktorej sa zbavil majetku TASR pod cenu, predajom človeku napojeného na finančnú skupinu a obvineného pre korupciu a podvody s pozemkami,“ zdôraznil Čekovský s tým, že podáva ďalšie trestné oznámenie za účelom prešetrenia tohto predaja z roku 2016. „Nerobíme hrubé čiary a bojujeme proti korupcii. Musíme si byť istí, že nebola spôsobená škoda agentúre, ktorú si platia ľudia, prípadne, či celý predaj nebol zosnovaný,“ povedal Čekovský, ktorý pred vstupom do politiky bol redaktorom spravodajstva RTVS a za Rezníka musel z RTVS odísť.

Aktualizácia o stanovisko Jaroslava Rezníka:

Pozorne sledujem opakované lživé a vykonštruované tvrdenia predsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristiána Čekovského a ostro sa ohradzujem voči informáciám, ktoré zverejnil. Tieto informácie považujem za účelové, zavádzajúce a lživé, vyjadrenia pána Čekovského sú hrubým poškodzovaním môjho mena. Po útokoch na moju osobu v súvislosti s mojim pôsobením v RTVS, ktoré sa ukázali ako nepodložené, skúša pán Čekovský spochybniť moje pôsobenie aj na predchádzajúcom pracovisku. Doteraz som na zverejnené informácie nereagoval, ale vzhľadom na vážnosť aktuálnych vyjadrení pána Čekovského využijem všetky zákonné možnosti na očistenie svojho mena právnou cestou.