Print this page

Reportéri majú novú dvojicu moderátorov (VIDEO) Reprofoto RTVS

V stredu sme na Omediach.com informovali, že moderátorka RTVS Lucia Virostková sa rozhodla vzdať sa postu moderátorky relácie Reportéri.

Urobila tak v reakcii na to, ako vedenie RTVS odmietlo odvysielať reportáž jej kolegyne reportérky Lýdie Kokavcovej a zosadilo šéfku Reportérov Katarínu Začkovú.

Podrobnosti: Reportáž o podozrení z plagiátorstva Kalavskej dostala v RTVS stopku, šéfka Reportérov bola odvolaná (VIDEO)

Vedenie RTVS už má na miesto moderátorky náhradu.

"Relácia Reportéri má v súčasnosti dvoch moderátorov – Petra Nittnausa a Miroslavu Ščobíkovú, ktorí sa na moderátorskom poste budú striedať," povedala pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Peter Nittnaus pôsobí na pozícii vedúceho Odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky a po zosadení Kataríny Začkovej sa stal poverený vedením redakcie Reportérov. Moderoval už pondelkové vydanie.

Redaktorka Miroslava Ščobíková stojí za pondelkovou kontroverznou reportážou o súdnom verdikte v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a bola spoluautorkou podobne kontroverznej minuloročnej reportáže.

Odporúčame aj: Čudná reportáž v RTVS bola ako z dielne Kočnerových obhajcov

„Post moderátorky som sa rozhodla zložiť po tlačových správach RTVS na adresu K. Začkovej, L. Kokavcovej a celej redakcie Reportérov, ako prejav protestu a solidarity s kolegyňami. Nadriadený P. Nittnaus moje rozhodnutie akceptoval,“ povedala pre Omediach.com moderátorka, ktorá je aj naďalej súčasťou redaktorského tímu Reportérov.