RTVS začína mimoriadne denne vysielať bohoslužby

RTVS začína mimoriadne denne vysielať bohoslužby Foto: TKKBS/Patrik Boržecký

V súvislosti s nástup druhej vlny pandémie spojenej s ochorením COVID-16 RTVS výrazne mení vysielanie na viacerých svojich okruhoch.

V tejto súvislosti sú už v októbrovom vysielaní Dvojky a Trojky zaradené mimoriadne bohoslužby. Prenosy bohoslužieb sa budú vysielať v sobotu večer o 18.00 h. na Trojke a v nedeľu dopoludnia na Dvojke.

V rozhlasovom vysielaní ponúkne Rádio Regina mimoriadne bohoslužby od pondelka do piatku podvečer od 17.30 h. V pondelok, utorok a vo štvrtok to budú rímskokatolícke, v stredu evanjelické a v piatok sa už od 17.20 bude striedať gréckokatolícka a pravoslávna liturgia.

Odporúčame aj: RTVS v súvislosti s druhou vlnou COVID-19 mení program, spúšťa mimoriadne vysielanie

„RTVS tak znova celoplošne sprostredkuje duchovnú službu, ktorej dostupnosť je v súčasnosti obmedzená. Rádio Regina sa k vysielaniu bohoslužieb v uvedenom čase vracia po niekoľkých mesiacoch, keď rovnako operatívne zareagovalo v období od konca marca do konca mája na jarnú fázu epidémie COVID 19,“ informuje RTVS.

Od 1. októbra platia sprísnené pandemické opatrenia, podľa ktorých na hromadných podujatiach (medzi ktoré patria aj bohoslužby) môže byť najviac 50 ľudí.