Z relácie Do kríža odchádza jeden z moderátorov (VIDEO)

Z relácie Do kríža odchádza jeden z moderátorov (VIDEO) Foto: RTVS

Aj v jesennej programovej štruktúre pokračuje RTVS s novou diskusnou reláciou Do kríža.

Dvaja moderátori v štúdiu, ktoré je postavené symbolicky do kríža, diskutujú s dvoma hosťami.

Doposiaľ reláciu Do kríža moderovalo duo: novinár Jaroslav Daniška a Štefan Chrappa alias Pišta Vandal.

Podľa informácií Omediach.com Chrappa z relácie odchádza. Moderátor relácie to potvrdil: "Musel som si určiť priority. Všetko je otázkou zmyslu. Po dlhom zvažovaní som sa rozhodol vzdať spolumoderovania relácie Do kríža s Jarom Daniškom,” povedal Chrappa pre Omediach.com. S Daniškom bude naďalej spolupracovať pri tvorbe relácie Reflektor, ktorú raz do mesiaca vysiela rádio Devín.

„Názov Do kríža nesymbolizuje len dvoch hostí s odlišnými postojmi, ale aj to, že pozície moderátorov, témy a otázky vychádzajú z konzervatívneho a kresťanského hľadiska. Takýmto spôsobom je vystavaná aj scéna v štúdiu. Podľa témy sa pred divákov pozvú čo najvýznamnejší hostia s opačnými názormi, ktorí budú zároveň reagovať na argumenty druhej strany. Pôjde primárne o diskutérov zo Slovenska, ale aj z okolitých či iných európskych krajín,“ takto charakterizovala reláciu RTVS pri štarte.

Odporúčame aj: Silnú zostavu v RTVS stopli. O interrupciách a právach žien sa v RTVS debatuje bez žien

Štefan Chrappa je spisovateľ, publicista, hudobník a moderátor. Pracuje ako redaktor náboženského vysielania v Rádiu Slovensko a Rádiu Devín. Moderoval niekoľko relácií vysielaných na Jednotke a Dvojke, napríklad Najväčšieho Slováka. Napísal scenáre a moderoval dokumentárny cyklus RTVS Božie domy s Vandalom. Je frontmanom skupín ČAD a Vandali. Píše aj pre .týždeň.

Reláciu avizuje RTVS v novej programovej štruktúre. Premiérový diel relácie, ktorý bude o rozhodnutí súdu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, sa vysiela zajtra. Okrem moderátora Danišku bude v štúdiu aj kolega zabitého novinára Dag Daniš, predseda špecializovaného súdu Ján Hrubala a bývalý minister vnútra Vladimír Palko.

Kvôli odchodu jedného z moderátorov sa relácia preformátuje na zloženie, kde budú vystupovať traja hostia, oznámila televízia.
V tíme tvorcov zároveň došlo k ešte jednej zmene. Vzhľadom na to, že doterajší režisér relácie Anton Šulík sa stal programovým riaditeľom RTVS, novým režisérom Do kríža bude Slavomír Zrebný.