Princ Harry a Meghan budú tvoriť relácie pre Netflix

Britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan podpísali niekoľkoročnú zmluvu so streamovaciou službou Netlix, pre ktorú budú tvoriť rôzne typy relácií.

S odvolaním sa na spoločnosť o tom informovala agentúra Reuters. Pár, ktorý sa spolu so synom pred pol rokom presťahoval do Kalifornie, bude tvoriť dokumentárne filmy a seriály, celovečerné filmy či relácie pre deti.

"Sústredíme sa na vytváranie obsahu, ktorý informuje, ale aj dáva nádej," uviedli Harry a Meghan vo vyhlásení. "Tvorba inšpirujúcich rodinných relácií je dôležitá aj pre nás čoby nových rodičia."

"Sme neuveriteľne hrdí, že si vybrali Netflix ako svoj kreatívny domov, a sme nadšení, že s nimi budeme rozprávať príbehy, ktoré môžu pomôcť zvyšovať pochopenie vnímanie publika," povedal vo vyhlásení Ted Sarandos, obsahový riaditeľ Netflix.

Podľa denníka The New York Times nie je jasné, aký honorár bude pár za činnosť pre Netflix poberať. Podotýka však, že s tvorbou nových relácií nemajú ani jeden predchádzajúce skúsenosti.

Bývalá herečka Meghan a Harry, ktorý je druhým synom následníka britského trónu princa Charlesa, v januári oznámili, že sa zriekajú svojich oficiálnych povinností a že sa budú snažiť o finančnú nezávislosť. Ich rozhodnutie spustilo najvážnejšiu krízu v britskej kráľovskej rodine od smrti Harryho matky, princeznej Diany, pri autonehode v roku 1997.