RTVS prinesie prenos z 21 etáp Tour de France (VIDEO)

RTVS prinesie prenos z 21 etáp Tour de France (VIDEO) Zdroj: RTVS

Už túto sobotu 29. augusta o 15:30 h. odštartuje na obrazovkách Dvojky 107. ročník Tour de France a spolu s ním boj Petra Sagana o rekordný ôsmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Pre celosvetovú pandémiu presunuli organizátori cyklistické preteky z júla na nový termín: od 29. augusta do 20. septembra. RTVS ponúkne všetkých 21 etáp v priamom prenose na televíznej Dvojke. Preteky budú môcť diváci sledovať aj na webe rtvs.sk a na špeciálnej podstránke tdf.rtvs.sk. Web ponúkne aj bonusový materiál, ktorý sa do vysielania nezmestí, informuje RTVS v tlačovej správe.

Na športových fanúšikov čakajú Štúdiá Tour de France, ktoré sa začnú 15 minút pred vysielaním každej etapy. Redaktor Samuel Brečka bude pripravovať rozhovory a príspevky do vysielania prenosov, do spravodajstva aj na web a Facebook Šport v RTVS.

V štúdiu sa za moderátorským stolíkom budú striedať Oľga Hamadejová a Tomáš Košec, komentátormi budú Vladimír Genda a po prvý raz pri cyklistike aj Marek Marušiak a s nimi bratia Martin a Peter Velitsovci. Aj tento rok bude expert RTVS Lukáš Timko predstavovať jednotlivé etapy a odpovedať na otázky divákov z Facebooku Šport v RTVS.