Televízne noviny mimoriadne pri vylievajúcom sa Dunaji

Televízne noviny mimoriadne pri vylievajúcom sa Dunaji

Kvôli povodniam televízie menia podobu hlavných správ. Večerné Noviny JOJ bude vysielať v novom čase. Televízia Markíza vysiela mimoriadne správy z nábrežia Dunaja.

 


Markíza kvôli mimoriadnej situácii preniesla vysielacie štúdio zo Záhorskej Bystrice priamo na zaplavené nábrežie Dunaja. Večerné správy nebudú hlásiť moderátori tradične - zo štúdia ale z nábrežia pri obchodnom centre Eurovea v Bratislave.

 

Moderátorka Zlatica Puškárová vo vetrovke spolu s kolegom Jaroslavom Zápalom moderovali z nábrežia aj krátke Mimoriadne správy, ktoré vysielala Markíza vo štvrtok niekoľkokrát počas dňa. „My na nábreží ostávame aj naďalej. Z nábrežia sa ozveme aj pri správach o 17 a mimoriadne aj v Televíznych novinách o 19 hodine," povedala v správach Puškárová. Naživo na aktuálnu povodňovú situáciu budú reagovať premiér Robert Fico, minister obrany Martin Glváč a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Foto: Eurovea

Podobne presúva vysielanie do rizikových obastí aj sesterská TV Nova.

Mimoriadne bude vysielať popoludňajšie správy z pobrežia Dunaja aj Slovenská televízia. Hlavná spravodajská relácia Správy RTVS bude dnes tiež výnimočne vysielaná priamo z nábrežia Dunaja v Bratislave, kde sa očakáva kulminácia rieky. "Od včerajšieho popoludnia RTVS do vysielania zaradila mimoriadne povodňové spravodajstvo, ktoré bude vysielať až do ukončenia mimoriadnej situácie na rieke Dunaj," povedal Juraj Kadáš z RTVS.

Téme povodní venuje veľkú časť vo svojich spravodajských reláciách aj TA3.

Televízia JOJ mimoriadne nezačne hlavné večerné správy o 19:30, ale o pol hodinu skôr. Krimi noviny JOJ vo štvrtok večer nebudú. "Už o 19:00 zaradíme do vysielania hlavnú spravodajskú reláciu Noviny TV JOJ, ktoré tak budú mať dlhšiu stopáž. Venovať sa budeme hlavne povodňovej situácii," povedal hovorca JOJ Jozef Gogola.