Zuzana Čaputová má vlastnú diskusnú reláciu (VIDEO)

Zuzana Čaputová má vlastnú diskusnú reláciu (VIDEO) Reprofoto FB Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová sa rozhodla častejšie prihovárať verejnosti a to cez vlastnú reláciu.

Relácia s názvom Rozhovory z Prezidentského paláca s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a jej hosťami sa pripravuje v Prezidentskom paláci a vysiela sa na sociálnych sieťach.

Prvú diskusiu priniesla na facebooku v nedeľu popoludní. Moderátom bol Jakub Jošt a témou bola Atmosféra na predvolebnom Slovensku. Hosťami boli novinár Denníka N Filip Struhárik, psychológ Dušan Ondrušek, novinár Andrej Bán, prezidentka vystupovala v relácii ako hostiteľka.


„Prezidentský palác by som chcela symbolicky otvoriť dialógu o aktuálnych témach. Rozhovormi, ktoré budú vecné a kultivované a želám si, aby sme odpovede hľadali spoločne,“ ohlásila prezidentka na facebooku.

Prezidentka využíva sociálne siete a videonahrávky na komentovanie aktuálneho diania už pravidelne. Napríklad táto jej reakcia na prepustenie Dobroslava Trnku má viac ako 170 tisíc zobrazení, čo je viac ako sledovanosť niektorých televíznych spravodajských relácií:

V minulosti mal vlastnú reláciu aj prezident Ivan Gašparovič. Nie však z Prezidentského paláca ale v Slovenskom rozhlase, ktorý mu vytvoril podobný priestor na prezentáciu, aký mával v rozhlase dlhé roky aj úradujúci premiér.