V nedeľnej televíznej diskusii sa stretnú Peter Pellegrini a Andrej Kiska (VIDEO)

V nedeľnej televíznej diskusii sa stretnú Peter Pellegrini a Andrej Kiska (VIDEO) Reprofoto RTVS

Sú dva týždne pred voľbami a politický súboj sa vyostruje.

 

O tom ako prebieha sa budú v nedeľu v relácii O 5 minút 12 na Jednotke rozprávať predseda vlády a podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini a bývalý prezident predseda strany Za ľudí Andrej Kiska.
Témou debaty, ktorú bude moderovať Marek Makara, bude obsah predvolebnej kampane a forma politickej súťaže aj v kontexte mobilizácie voličov. Rozprávať sa budú aj o programových prioritách a najväčších výzvach pre politikov v najbližšom období a aj o možnostiach povolebného usporiadania.

Na telo na Markíze
Hosťom moderátora Michala Kovačiča na Markíze bude europoslankyňa SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová a poslanec Smeru-SD Erik Tomáš.

Zatiaľ čo vládne strany Smer-SD a SNS sa na poslednú chvíľu rozhodli expresne rýchlo schvaľovať sociálny balíček za približne 800 miliónov eur, opozícia podáva na vládu trestné oznámenie za volebnú korupciu.
Spoločnosť navyše rozdeľujú aj kultúrno-etické súboje okolo tzv. Istanbulského dohovoru. Čo s ním, sa nedokázali zhodnúť ani traja najvyšší ústavní činitelia po rokovaní v prezidentskom paláci. Aj to budú témy ich debaty.

Markíza zároveň zverejní výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS. Pýtala sa na to, ako by sa slovenská spoločnosť mala postaviť k témam, akými sú registrované partnerstvá či Istanbulský dohovor.

V politike TA3

V diskusnej relácii V politike na TA3 budú diskutovať predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a zahraniční hostia - predseda Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgang Sobotka (ÖVP) a predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radek Vondráček (ANO),
Témami relácie budú rokovanie Slavkovského formátu, spolupráca SR, Česka a Rakúska, reforma a budúcnosť EÚ. Moderuje Vladimír Lichvár.

Sobotné dialógy, Slovenský rozhlas

Hosťami relácie Sobotné dialógy budú ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (SNS) a predseda poslaneckého klubu v NR SR Eduard Heger (OĽaNO).

S moderátorkou Martou Jančkárovou sa budú rozprávať o kvalite vzdelávania na Slovensku; vzdelávaní, motivácii, ohodnotení a postavaní pedagógov v spoločnosti, možnosti zatraktívnenia podmienok výkonu učiteľského povolania; - podpora vedy a výskumu na Slovensku a - dodatočných nákladoch a ich oprávnenosti na zhotovenie Národného futbalového štadióna.