RTVS prinesie naživo jazdy Petry Vlhovej (VIDEO)

RTVS prinesie naživo jazdy Petry Vlhovej (VIDEO) Reprofoto RTVS

RTVS prinesie v aktuálnej zimnej sezóne čo najviac štartov Petry Vlhovej vo Svetovom pohári. Najbližšie to bude cez víkend z rakúskeho Altenmarkt – Zauchensee.

V minulej sezóne RTVS odvysielala všetky štarty Petry Vlhovej vo Svetovom pohári v jej hlavných disciplínach - slalome, obrovskom slalome a paralelnom slalome. Tento rok pridáva aj štarty v kombinácii.  

„Prvú v decembri vo Val d´Isére zrušilo počasie, preto diváci uvidia prvý prenos v nedeľu 12. januára od 9:00 na Dvojke z Altenmarktu – Zauchensee. V prípade, že sa najúspešnejšia slovenská lyžiarka rozhodne štartovať aj v sobotňajšom zjazde, RTVS operatívne v priamom prenose zaradí do vysielania Dvojky o 11:40 aj tieto preteky,“ píše RTVS v tlačovej správe.

„Našou ambíciou je priniesť každý štart špičkového slovenského športovca vo svetovej konkurencii. Petre Vlhovej želáme, aby v kombinácii nadviazala na medailový úlovok z vlaňajších majstrovstiev sveta. V prípade, že sa rozhodne štartovať aj v rýchlostnej disciplíne, ktorú zvyčajne nejazdí, budeme zvedaví, ako sa vyrovná s vyšším štartovým číslom, než na aké je zvyknutá. Na miesto prirodzene posielame aj štáb, aby sa diváci dozvedeli bezprostredné dojmy hneď po jazde,“ vysvetlil vedúci Odboru priamych prenosov Pavol Gašpar.

Triumf slovenskej lyžiarky v sobotňajšom (4.1.) slalome v Záhrebe, v ktorom zdolala svoju najväčšiu súperku Mikaelu Shiffrinovú, sledovalo na Dvojke 450.000 divákov s podielom na trhu 26,2%. Ich zápolenie v slalome v Lienzi si 29. decembra pozrelo 430.000 divákov s podielom na trhu 26,8%. Obrovský slalom deň predtým videlo 302.000 divákov s podielom 21,8%, čo sú vysoko nadpriemerné čísla pre Dvojku.