Nový seriál Hniezdo sľubuje napätie, emócie a kriminálnu zápletku (VIDEO)

Nový seriál Hniezdo sľubuje napätie, emócie a kriminálnu zápletku (VIDEO)

RTVS pripravila nový 12-dielny seriál Hniezdo, v premiére ho uvedie začiatkom roku 2020.

Napätie, emócie, kriminálna zápletka a manželský život v celej jeho pestrosti - aj o tom bude dramatický seriál režiséra Braňa Mišíka v hlavnej úlohe so Soňou Norisovou, Alexandrom Bártom, Mariánom Mitašom a Andreou Karnasovou, avizuje RTVS. Prvý diel uvedie 12. januára na Jednotke. V seriáli sa predstavia aj Marek Geišberg, Katarína Šafaríková, Zuzana Frenglová a Pavel Višňovský.

Hniezdo je emotívnou sondou do života troch manželských párov žijúcich v malom meste. Ich životy, ktoré sa vzájomne prepletajú, ovplyvňuje bezbranný novorodenec.

Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Hniezdo (FOTO)

Foto: RTVS

Natáčanie trvalo 62 dní, herci a filmový štáb točili celkovo na 46 lokáciách. Nakrúcalo sa v Bratislave, Trenčíne, okolí Bratislavy, ale aj v priestoroch RTVS.

Popri veľkom množstve lokácií je seriál bohatý aj na množstvo postáv. V seriáli bolo obsadených 21 hlavných postáv, 76 epizódnych postáv a komparzistov. „Najväčšia výzva to bola pre výtvarníčku Luciu Šedivú, ktorej úlohou bolo pre všetkých hercov, komparzistov a vedľajšie postavy pripraviť kostýmy. Za štyri mesiace sa ich v seriáli vystriedalo takmer 700," dodala Zuzana Balkóová.

Foto: RTVS

Režisérom Hniezda je Braňo Mišík, dramaturgičkou Dana Garguláková a scenáre napísali Alena Bodingerová, Peter Nagy a Naďa Jurkemik.

V prvej časti sa diváci zoznámia s rodinami Važanovcov a Fialovcov, ktorí žijú v malom meste a vlastnia spoločnú stavebnú firmu. Ich pokojné životy však začína ohrozovať nečakané tajomstvo.

Ústrednú skladbu k seriálu naspievala skupina Peter Bič Project.