Do parlamentu kandiduje aj bývalý redaktor, ktorý musel odísť z RTVS

Do parlamentu kandiduje aj bývalý redaktor, ktorý musel odísť z RTVS Foto: Facebook K. Čekovský

Vo voľbách do parlamentu sa rozhodol kandidovať aj bývalý redaktor RTVS Kristián Čekovský, ktorý patril k skupine redaktorov, ktorí museli po príchode Jaroslava Rezníka nedobrovoľne z RTVS odísť.

 Do volieb ide ako desiatka na kandidátke OĽaNO ako desiatka.

„Rozhodol som sa ísť do toho ako obyčajný človek a nezávislá osobnosť. Zároveň som naozaj vnútorne presvedčený, že na kandidátke hnutia OĽaNO je viacero skvelých ľudí, odborníkov aj morálnych autorít,“ napísal Čekovský Denníku N.

Facebook K. Čekovský

Odporúčame aj: Kandidátna listina strany OĽaNO do volieb v roku 2020 (+VIDEO)

Českovský pracoval v RTVS od roku 2010 do 2018. Po príchode Rezníka sa podpísal pod otvorený list, v ktorom 60 redaktorov a editorov kritizovalo pomery v spravodajstve. Otvorený list zdieľal vtedy na facebooku a napísal k nemu tento status:

„Novinárčina je najmä o nezávislosti. A my si tú svoju, ktorú robíme pre Vás, strážime telom aj dušou. Stále Vám prinášame a chceme prinášať tie najlepšie a najobjektívnejšie správy. To však bude možné len vtedy, ak nás budú viesť profesionáli. V tejto chvíli, žiaľ, už ten pocit nemám. Držte palce. Nie mne, nie RTVS, ale sebe. RTVS je Váš rozhlas a televízia. #nezavislaRTVS“ Krátko na to s ním a ďalšími z redaktorov, ktorí boli podpísaní pod listom, RTVS ukončila spoluprácu.

Odporúčame aj: Čekovský: Postup, aký tu bol za Mečiara, sme fakt v RTVS nečakali

Po odchode z RTVS mal vlastnú spoločnosť v oblasti PR.