Do Na telo príde šéf vyšetrovacieho tímu Gorila (VIDEO)

Do Na telo príde šéf vyšetrovacieho tímu Gorila (VIDEO) Reprofoto Markíza

Hostia a témy víkendových diskusii. Na verejnosť sa dostal zvukový záznam z Gorily, ktorý obsahuje nahrávky, ktoré naznačujú politickú korupciu.

Čo s tým? Veriť vôbec tejto nahrávke? A ak áno, kto by mal niesť trestnú zodpovednosť? O kauze Gorila sa bude v relácii Na telo moderátor Michal Kovačič rozprávať s bývalým šéfom vyšetrovacieho tímu Gorila Lukášom Kyselicom.

Denník N zverejnil nahrávku, ktorá má zachytávať rozhovor Mariána Kočnera s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.
 
O čom táto komunikácia vypovedá? A čo to znamená pre stav spravodlivosti na Slovensku? Či ako je vôbec možné, že poslanci Trnku zvolili v minulosti za šéfa generálnej prokuratúry? Aj na to bude odpovedať niekdajší minister spravodlivosti či vnútra, dnes advokát Daniel Lipšic.


 
Hosťami relácie Sobotné dialógy budú riaditeľ Ústavu štátu a práva SAV Jozef Vozár, politológ Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka Miroslav Řádek a bývalý vyšetrovateľ Július Šáray.

Témy diskusie sú viera v spravodlivosť a právny štát na Slovensku po zverejnení viacerých nahrávok a prepisov, vyšetrovanie káuz, politické a spoločenské dôsledky.

Moderuje Marta Jančkárová.

V O 5 minút 12 v nedeľa na Jednotke sa stretnú podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz, podpredseda NR SR za SaS Martin Klus a líder strany SPOLU-OD Miroslav Beblavý
 
Témami diskusie budú politické a spoločenské dôsledky aktuálneho diania – zverejnenie nahrávok, vyšetrovanie kauzy Gorila, stav a očista justície, opatrenia pre zvýšenie dôvery ľudí v spravodlivosť a právny štát.
Reláciu moderuje Marek Makara.