Print this page

RTVS prinesie seriálové hity: Unášaní búrkou a Geniálna priateľka (VIDEO) Foto: HBO

Dvojka prinesie počas jesennej sezónny dva svetové seriálové hity – dánsky desaťdielny seriál Unášaní búrkou a neapolskú ságu Geniálna priateľka.

 

Príbeh seriálu Unášaní búrkou pochádza od významného dánskeho scenáristu Adama Prica, ktorý stojí za úspechom seriálov Vláda (Borgen) a Boj o ťažkú vodu (Kampen om tungtvannet).

Centrom príbehu, je rodina charizmatického protestantského kňaza Johanesa Krogha, v ktorej sa kňazské rúcho dedí z pokolenia na pokolenie cez 250 rokov. So svojou ženou Elisabethou majú dvoch dospelých synov, Augusta a Christiana.
Johanes je ctižiadostivý kňaz a dominantný otec, ktorý sa snaží svoje ambície preniesť na svojich synov a mať z nich svojich úspešných pokračovateľov. Zatiaľ čo sa ústupčivejší August snaží otcovi vyhovieť a vydá sa na kňazskú cestu, Christian sa vyberie na cestu vzdoru, do Himalájí, objavovať svet.

Seriálová novinka štartuje na Dvojke v sobotu 7. septembra o 22:05 dvomi časťami za sebou.

 Neskôr na jeseň Dvojka prinesie ďalší seriálový hit – adaptáciu bestsellerovej Neapolskej ságy Eleny Ferrante - Geniálna priateľka. Presný dátum štartu RTVS zatiaľ nezverejnila.

Podrobnosti: Podľa kníh záhadnej Eleny Ferrante vznikol seriál (VIDEO)