Print this page

O 5 minút 12 bude mať nového moderátora (FOTO) Ilustr. reprofoto RTVS

Politická diskusná relácia O 5 minút 12 bude mať opäť nového moderátora. Jozefa Hajka vystrieda redaktor zo spravodajstva.

Novým moderátorom bude podľa RTVS Marek Makara.

Prvú reláciu s novým moderátorom prinesie RTVS už v nedeľu 1. septembra, na Deň Ústavy SR. Na túto tému sa bude postupne rozprávať s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi – prezidentkou Zuzanou Čaputovou, predsedom parlamentu Andrejom Dankom a premiérom Petrom Pellegrinim.

Foto: RTVS

Pred rokom na vlastnú žiadosť skončil v relácii ako moderátor Martin Strižinec, dnes je pri prezidentke Zuzane Čaputovej. Na jeho miesto na jeseň 2018 nastúpil ako moderátor publicista a bývalý šéfredaktor Trendu Jozef Hajko. Ten predtým nemal skúsenosti s moderovaním podobných relácií, čo aj bolo, hlavne na začiatku, vidieť na obrazovke.

Odporúčame aj: Nový moderátor Hajko vrátil úroveň O 5 minút 12 do 90-tych rokov

Dnes RTVS tvrdí, že dohoda s Hajkom bola len na jednu sezónu. Vedenie RTVS však o tom, že Hajko má byť len dočasným riešením v hlavnej politickej diskusnej relácii v RTVS, nič nehovorilo. „Po jej vyhodnotení (sezóny - pozn. red.) sme sa spoločne rozhodli využívať jeho odborný potenciál pri iných predovšetkým historicko-spoločenských témach. Pán Hajko teda i naďalej zostáva tvorivým spolupracovníkom RTVS,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Marek Makara (45) je absolvent Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave má za sebou 25-ročnú kariéru v elektronických médiách. Najdlhšie pôsobil v Rádiu TWIST, neskôr v Rádiu Viva. Do RTVS prišiel minulý rok z Rádia Aktual Martina Lengyela.