Markíza dostala sankcie za príspevky o záchranároch

Markíza dostala sankcie za príspevky o záchranároch

Pokutu za nadmerné vysielanie reklám dostala JOJ. Rozdeľovanie rozhlasových frekvencií sa presunulo na jún.

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu na utorkovom zasadnutí sankciovala viacero spravodajských príspevkoch Markízy, v ktorých televízia informovala o nespokojnosti niektorých štátnych záchranárov, či sestričiek. Markíza dostala jedno upozornenie na porušenie zákona za reportáž Televíznych novín Nie sú peniaze pre záchranárov z októbra minulého roka. Reportáž bola o tom, že štátni záchranári žijú na hranici biedy. „Jednému z nich došla trpezlivosť a o praktikách v štátnej záchranke sa rozhodol prehovoriť otvorene," odznelo v televízii, ktorá dala priestor nahnevanému záchranárovi.

Druhé upozornenie bolo za dve reportáže z novembra minulého roka Postavili sa za neho sestričky a Šikovní vraj odchádzajú, v ktorom informovala Markíza o odchode záchranárov do zahraničia. „Mafiánske praktiky, strach a intrigy, tak to podľa svedectiev ľudí z vnútra vyzerá v štátnej záchranke," začala príspevok Markíza. Podľa rady televízia v spomínaných príspevkoch nedodržala pravidlá objektívnosti a nestrannosti.

Upozornenie na porušenie zákona dostala aj RTVS za nedodržanie objektívnosti a nestrannosti v príspevku Čierni pasažieri bez dôkazov v programe Správy STV v decembri minulého roka.

Televízia JOJ dostala pokutu 4 tisíc eur prekročenie povolených prerušení programu reklamou vo filme Narnia: Princ Kaspian.

Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila pokutu 5 tisíc eur JOJ za to, že televízia rade nedodala 15 požadovaných záznamov z vysielané relácií Noviny, Súdna sieň – Extrémne prípady na JOJ a JOJ Plus.
Včera mala rada rozhodnúť o udelení voľných terestriálnych frekvencií na rozhlasové vysielanie, rozhodnutie presunula na júnové zasadnutie. "Členovia Rady sa zhodli, že potrebujú dlhší čas na skúmanie podkladov predložených k výberovému konaniu," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa rady Lucia Jelčová.