Obvinený z vraždy poslal rodičom Kuciaka a Kušnírovej list

Obvinený z vraždy poslal rodičom Kuciaka a Kušnírovej list Reprofoto Markíza

 Obom rodinám zavraždeného páru - rodine Jána Kuciaka aj Martiny Kušnírovej - prišli listy od rovnakého autora.

Odosielateľom listu plného ľútosti a žiadosti o ospravedlnenie je jeden zo pätice obvinených z vraždy. O liste informoval web Pravda.sk a vo večerných správach aj televízie Markíza aj RTVS. Aj keď rodiny autora listu nemenovali, podľa informácií televízií jeho autorom je Zoltán Andruskó, ktorý od začiatku vyšetrovania s políciou spolupracuje. Listy poslal až sedem mesiacov po tom, čo ho zadržali a obvinili.

„Písal ho vraj vlastnoručne a poslal spoza mreží. Obsah má byť rovnaký. Najprv sme sa spojili s Jozefom Kuciakom. Povedal, že keby im aj niečo také prišlo, zverejňovať to nebude. Spočiatku bola pri tejto otázke opatrná aj Zlatica Kušnírová. Obe rodiny sa podľa nej tak dohodli, že písomnosť ukazovať nikomu nebudú,“ informovala Markíza.

Okrem žiadosti o odpustenie v ňom vraj píše, že ak by sa dal vrátiť čas, že to určite neurobí.

„Môj prvý pocit bol, že sa to nedá odpustiť. Blízka rodina aj známi mi hovoria, že som veriaca a treba odpúšťať. Ja nie som svätá, to sa nedá. Ak by to urobil nechtiac, napríklad pri havárii, stal by sa nejaký úraz alebo za nejakých iných okolností, bolo by to iné. Toto bolo dlho plánované, zaplatené objednávateľom a bola to brutálna vražda. Môžem navonok povedať áno, vnútri neodpustím, proste, nedá sa,“ opísala pre Pravdu pocity Kušnírová.

Z úkladnej vraždy je obvinených päť ľudí. Novinárovu vraždu si mal objednať Marian Kočner. Jeho známa Alena Zsuzsová mala byť sprostredkovateľkou, ktorá požiadavku posunula Zoltánovi Andruskóvi a ten ju zadal Tomášovi Szabovi a Miroslavovi Marčekovi. Pôvodný rpredpoklad polície bol, že strieľal bývalý policajt Tomáš Szabó, no pred niekoľkými dňami sa údajne k streľbe priznal Marček.