Televízia BBC a ITV chcú v Británii spoločne konkurovať Netflix

Televízia BBC a ITV chcú v Británii spoločne konkurovať Netflix Foto: BBC

Britská verejnoprávna televízia BBC a jej súkromný domáci konkurent ITV plánujú v Británii spustiť spoločnú streamovaciu videoslužbu, ktorá by konkurovala americkej firme Netflix.

 

ITV dnes uviedla, že rokovania o britskej službe s názvom BritBox sa nachádzajú v "záverečnej fáze". Podľa generálneho riaditeľa BBC Tonyho Halla je cieľom spustiť túto službu v Británii v druhej polovici tohto roka.

Služba by mala užívateľom ponúkať staršie i nové relácie oboch televízií. Generálna riaditeľka ITV Carolyn McCall navyše očakáva, že do BritBoxu sa zapoja aj ďalší partneri. Televízia zatiaľ neoznámili cenu novej služby, v médiách sa však objavili špekulácie o mesačnom poplatku vo výške päť libier.

ITV tento rok plánuje do služby investovať až 25 miliónov libier a na budúci rok ďalších zhruba 40 miliónov libier , napísala agentúra AP.

Televízia BBC a ITV už prevádzkujú streamovaciu službu BritBox v Severnej Amerike. Táto služba má okolo pol milióna predplatiteľov a podľa Halla jej výsledky prekonávajú očakávania, upozornil server BBC.