Skupina Markíza prinesie prenos z noci Oskarov, neskôr aj zostrih

Skupina Markíza prinesie prenos z noci Oskarov, neskôr aj zostrih Foto: Markíza

Na začiatku každého roka sa pozornosť celého zábavného priemyslu a všetkých filmových fanúšikov sústredí na udeľovanie Oscarov.

 V priamom prenose z divadla Dolby Theatre v Hollywoode sa v nedeľu 24. februára 2019 diváci dozvedia, ktoré snímky a tvorivé osobnosti si v 24 kategóriách odnesú legendárnu zlatú sošku - cenu americkej Akadémie filmových umení a vied (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS). Priamy prenos zo slávnostného galavečera sa bude vysielať vo viac než 225 krajinách a teritóriách po celom svete. Na Slovensku bude priamy prenos vysielať TV Doma.

"Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa divákom Doma bude aj tento rok prihovárať moderátor Roman Juraško, ktorý v štúdiu privíta módnu stylistku Zuzanu Kanisovú, filmového kritika Petra Konečného a šoubizového redaktora Borisa Prša," informuje televízia.

Priamy prenos Noci Oscarov štartuje v nedeľu 24. februára 2019 o 00:00 a zostrih toho najzaujímavejšieho odvysiela Doma v nasledujúci večer, v pondelok 25. februára 2019, so začiatkom o 21:30.

Odporúčame aj: Najviac nominácií na Oscara majú filmy Roma a Favoritka (VIDEO)

Najviac nominácií, celkovo desať, získali hneď dva filmy - Roma a Favoritka (The Favourite). Sklamaní ale určite nie sú ani fanúšikovia filmu Zrodila sa hviezda (A Star Is Born), ktorý získal osem nominácií. Megahit Bohemian Rhapsody, ktorý bodoval na Zlatých glóbusoch v dvoch kategóriách (Najlepší film - dráma a Najlepší mužský herecký výkon v dramatickom filme), bojuje o päť prestížnych sošiek.