Bývalá moderátora Markízy stiahla kandidatúru na prezidentku

Bývalá moderátora Markízy stiahla kandidatúru na prezidentku Foto: FB G. Drobová

V septembri oznámila kandidatúru, teraz oznámila, že sa jej vzdala, mala inú predstavu o tom, akú podporu získa na transparentnom účte.

 

Prezidentkou chcela byť aj bývalá moderátorka televízie Markíza Gabriela Drobová, ktorá je posledné roky šéfkou Fashion TV.

„Teraz vám chcem povedať niečo, čo odo mňa nikto nečaká. Mám 44 rokov, vzdelanie, skúsenosti a hlavne energiu, aby som sa pustila do najväčšieho poslania v mojom živote. Nedokážem to sama. Dokážem to len tak, že vás nadchnem a spojím vás všetkých preto, aby ste mi pomohli. Bola som ako vy. S kamarátmi som kritizovala všetko, čo sa deje vo verejnej sfére, ale v podstate nikto z nás nič neurobil. Rozhodla som sa, že idem s kožou na trh a pokúsim sa o kandidatúru na prezidenta SR,“ oznámila v septembri minulého roka Drobová na facebooku.

Viac: Bývalá moderátorka Markízy chce kandidovať za prezidentku SR (VIDEO)

Jej meno sa dostalo na pár mesiacov do zoznamov kandidátov. Teraz na facebooku oznámila, že kandidatúry sa vzdáva.

„Zákonné podmienky sú jedna vec, ale výzvy ktoré som dala sama sebe sú pre mňa ešte dôležitejšie. S pokorou si musím priznať, že sa mi nepodarilo splniť to, čo som si predsavzala a síce relevantný počet pohybov na transparentnom účte. V živote je veľmi dôležité načasovanie. Pre mňa ten správny čas vydať sa touto cestou v tejto chvíli nenastal...“ napísala.

Za niekoľko mesiacov sa jej na transparentnom účte podarilo vyzbierať 8616 eur. Najviac – po 3000 eur – prispel jej partner Karol Ruman a Tomáš Spuchliak. Sumou 200 eur Drobovú podporila lekárka Alena Pallová, a „niečo“ prihodili aj tváre šoubiznisu.



Drobová vyštudovala sociológiu na Trnavskej univerzite. Pracovala najprv ako rozhlasová moderátorka a dramaturgička v FM Rádiu. Neskôr moderátorkou Telerána a popoludňajšieho vysielania televízie Markíza, niekoľko rokov aj šéfdramaturgičkou. V roku 2008 založila televíziu o móde Fashion TV, ktorá vysiela na Slovensku a v ČR, licenciu kúpil parter Drobovej Karol Ruman, ktorý stojí napríklad za nebankovkou Pohotovosť a ukazoval sa po boku Jána Kána, pravej ruky mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka.