Hviezda seriálu Narcos prišla na súd s drogovým bossom, ktorého hrá (VIDEO)

Hviezda seriálu Narcos prišla na súd s drogovým bossom, ktorého hrá (VIDEO) Reprofoto youtube NBC

Herec Alejandro Edda, ktorý v televíznom seriáli Narcos: Mexico hrá Joaquína Guzmána prezývaného El Chapo, sa prišiel pozrieť na súdny proces so skutočným drogovým bossom.

 

Podľa amerických médií sa predstaviteľ jednej z hlavných rolí seriálu v pondelok prekvapivo objavil na súdnom vypočutí, hlavou kývol na Guzmána, ktorý sa obratom pousmial a naňho žmurkol.

"Vyzeral šťastne," povedal Guzmánov právnik William Purpura, ktorý svojho mandanta upozornil na zvláštneho hosťa sediaceho v sále. S búšiacim srdcom a spotenými rukami sa aj tridsaťštyriročný herec Edda pozrel Guzmánovi do očí. "Pozrel sa na mňa a žmurkol," opísal herec, pôvodom tiež Mexičan, tento "surreálny" moment. Neskôr sa Edda stretol tiež s Guzmánovou ženou Emmou Coronelovou a jeho obhajcom. Podľa médií Edda povedal, že Guzmán je vinný a musí byť odsúdený.

Šesťdesiatjedenročný Guzmán opakovane povedal, že by svoj životný príbeh rád videl v knižnej alebo filmovej podobe. Seriál Narcos: Mexico, ktorý prináša pohľad na mexický obchod s drogami, vysiela od polovice novembra Netflix. Teraz sa v Mexiku točí druhá séria.

Proces s narkobossom sa začal v novembri a beží o niečo rýchlejšie, než sa očakávalo. Prokuratúra by mohla uzavrieť dokazovanie ešte tento týždeň. Obe strany by tak mohli predniesť svoje záverečné reči už budúci týždeň. Nie je jasné, koľko času bude potrebovať porota na vynesenie rozsudku ani kedy by v prípade odsúdenia mohol byť Guzmánovi vymeraný trest.