JOJ bude mať nový seriál Záchranári. Prinášame podrobnosti (VIDEO)

JOJ bude mať nový seriál Záchranári. Prinášame podrobnosti (VIDEO) Foto: JOJ

Jednou z noviniek, ktorú prináša televízia JOJ v novej televíznej sezóne na obrazovku je seriál Záchranári.


Seriál je inšpirovaný životom, konkrétne skutočnými prípadmi a zásahmi záchranárov. Začína v nedeľu 6. januára o 17:25 pilotným dielom. Následne ho bude JOJ vysielať ako denný seriál v rovnakom čase.
"Divákov čaká množstvo napätia a dramatických situácií, v ktorých často pôjde doslova o život. V každom z príbehov sú hlavnými aktérmi záchranári, ktorí sa snažia postihnutému pohotovo poskytnúť odbornú pomoc. Ide pritom o situácie, ktoré sa môžu stať každému z nás,“ píše televízia JOJ. 
V každom diele je obsiahnutých hneď viacero príbehov. Autormi scenárov sú Valéria Schulzova a Roman Olekšák, ktorý stoja aj seriálmi ako Za sklom alebo Dr. Ludsky.  

Záchranárov stvárnia viacerí herci, ako napríklad česká herečka Ivana Wojtylová, komárňanská herečka Szilvia Kiss, Renáta Ryníková alebo Mária Breinerová. V seriáli sa objaví aj Martin Chynoranský, Karol Csino a Emil Leeger. Akcie záchranárov vychádzajú z vopred napísaného scenára, ktorý sa inšpiroval realitou.

„Všetci herci i scenáristi absolvovali odborné školenie u lekárov a skutočných záchranárov, aby boli ich výkony čo najhodnovernejšie. Navyše sa počas nakrúcania na pľaci vždy nachádzala odborná pomoc, ktorá dohliadala na správny priebeh,“ píše JOJ.