Televízia sa ospravedlnila za nevhodnú hudbu pri reportáži o atentáte v Štrasburgu (VIDEO)

Televízia sa ospravedlnila za nevhodnú hudbu pri reportáži o atentáte v Štrasburgu (VIDEO) Reprofoto BFNTV

Francúzska spravodajská televízia BFMTV sa dnes ospravedlnila za to, že vo štvrtok vo svojom vysielaní zahrala pesničku Boba Marleyho s názvom I Shot the Sheriff (Zastrelil som šerifa).

 

Pobúrenie vyvolala hudba preto, že song zaznel ako podcast k záberom zo Štrasburgu po tom, čo policajti zastrelili páchateľa atentátu na vianočných trhoch Cherifa Chekata. Informovala o tom agentúra AFP.

Dvadsaťdeväťročný Chekat unikal dva dni, než sa ho podarilo francúzskym bezpečnostným zložkám vypátrať v štrasburskej štvrti Neudorf. Chekat začal pri strete ako prvý strieľať, načo ho členovia špecializovanej zásahovej jednotky zabili.

Práve v rámci osobitného vysielania k dolapeniu a smrti hľadaného Cherifa Chekata zaznela na BFMTV pieseň ikony jamajského reggae Boba Marleyho, ktorú neskôr naspieval aj Eric Clapton.

Mnoho divákov označilo na sociálnych sieťach použitie piesne ako sprievod k záberom zo Štrasburgu za nepatričné. "BFM práve naživo vysielala Aj Shot the Sheriff. Asi sa zbláznili," uviedol jeden z užívateľov na twitteri. "Nie som si istý, že I Shot the Sheriff je tou najlepšou hudbou, ktorú mohla dnes večer BFM zvoliť," napísal ďalší.

Dnes sa stanica ospravedlnila a uviedla, že pieseň sa do vysielania dostala omylom. "Technický tím zodpovedný za zvuk uznáva, že zapríčinil tento vážny incident," uviedla spravodajská televízia, podľa ktorej bola na vine chyba "pri manipulácii". Pustenie piesne bolo zlyhaním ľudského faktora a nedošlo k nemu úmyselne, dodala stanica.