Zomrel herec, ktorý stvárnil kráľa v Troch orieškoch pre Popolušku (VIDEO)

Zomrel herec, ktorý stvárnil kráľa v Troch orieškoch pre Popolušku (VIDEO)

Vo veku 87 rokov zomrel vo štvrtok v Drážďanoch nemecký filmový a divadelný herec Rolf Hoppe.

 

S odvolaním sa na jeho rodinu o tom dnes informoval server denníka Dresdner Neues Nachrichten (DNN). Divákom v Česku a na Slovensku je Hoppe známy hlavne vďaka úlohe kráľa v rozprávke Tri oriešky pre Popolušku. V 80. rokoch si ale zahral napríklad aj v oscarovej snímke Mefisto.

Podľa DNN patril Hoppe, ktorý zomrel v rodinnom kruhu, k najvýznamnejším a medzinárodne najznámejším hercom bývalej Nemeckej demokratickej republiky. Narodil sa v decembri 1930. Od konca 70. rokov pôsobil v drážďanskom divadle a zahral si tiež v mnohých filmoch určených pre film a televíziu.

Odporúčame aj: Pozrite sa, ako vyzerá vynovená Popoluška

Filmová rozprávka Václava Vorlíčka Tri oriešky pre Popolušku vznikla v 70. rokoch v československo-východonemeckej koprodukcii. Okrem Hoppeho si vo filme, ktorý je neodmysliteľne spätý s Vianocami na Slovensku,v Česku, v Nemecku, ale napríklad aj v Nórsku, výrazné role zahrali aj ďalšie nemeckí herci. Kráľovnú stvárnila Karin Leschova a macochu Carola Braunbocková.

Hoppe si zahral aj v snímke maďarského režiséra Istvána Szabóa Mefisto, ktorý v roku 1982 získal Oscara za najlepší cudzojazyčný film. Stvárnil v ňom úlohu ministerského predsedu, ktorej predobrazom bol nacistický politik Hermann Göring.