Rezník k novým Reportérom: Investigatívu prinesieme v dravšej podobe

Rezník k novým Reportérom: Investigatívu prinesieme v dravšej podobe Reprofoto RTVS

Hoci Jaroslav Rezník pri zrušení Reportérov argumentoval nespokojnosťou s prácou pôvodnej zostavy, nový tím Reportérov tvoria väčšinou pôvodní redaktori.

 RTVS ohlásila štart nových Reportérov aj prvú tému, ktorej sa bude venovať.

Pár dní pred štartom novej relácie investigatívnej relácie, RTVS zverejnila podrobnosti.

Ako sme už na Omédiách.com skôr informovali tím Reportérov má osem redaktorov. Moderátorkami budú Lucia Virostková a Martina Kubániová. Pri moderovaní relácie sa budú striedať.

Podrobnosti: Poznáme celý tím nových Reportérov, do RTVS mieri aj bývalý redaktor JOJ či Hospodárskych novín

. Z pôvodných členov je to Katarína Začková, Lýdia Kokavcová, Ivan Brad, Juraj Mravec a Soňa Gyarfášová. Novými redaktormi sú: bývalý redaktor Hospodárskych novín Matej Gašparovič a bývalý dlhoročný redaktor JOJ Laco Ďurkovič. Spomínané moderátorky budú aj pripravovať príspevky.

Nový formát prinesie každý týždeň dve alebo jednu reportáž. „Ambíciou tímu, ktorý vedie Vincent Štofaník, je prinášať vlastné témy, ktoré odhaľujú korupciu a analyzovať celospoločenské problémy, o ktorých sa diskutuje a ponúknuť ich divákovi v objektívnej, zrozumiteľnej podobe. Za závažnými prípadmi sa reportéri hneď v prvých vydaniach vyberú aj za hranice Slovenska,“ píše v tlačovej správe RTVS.

Premiérová relácia Reportéri sa v pondelok 10. septembra bude venovať predátorským časopisom, ktoré si z vedy urobili výnosný biznis a druhá reportáž sa pozrie na to, ako dokáže štát spravovať svoj majetok.

Začiatkom roka generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník nečakane pozastavil vysielanie Reportérov, s tým, že má inú predstavu o tom, ako má vyzerať investigatívna relácia. Jeho rozhodnutie vyvolalo vlnu kritiky. Stalo sa tak po odvysielaní reportáže, s ktorou bola nespokojná Matica slovenska, v Prezídiu Matice sedí otec generálneho riaditeľa.

Z relácie odišiel jej moderátor Pavol Fejer. V súčasnosti je členom tímu novej investigatívnej relácie Cez čiaru, ktorú pripravuje Nadácia Zastavme korupciu. Z Reportérov na protest proti krokom vedenia odišiel Tomáš Mrva.

Odporúčame aj: Vedenie RTVS vysvetľuje, prečo náhle zrušili reláciu Reportéri

Nová relácia Reportéri prichádza na obraz s novým šéfom ale veľkou časťou pôvodného tímu, ktorého prácu Rezník kritizoval.

„Tak ako sme viackrát avizovali, RTVS nikdy nezabúda na svoje verejnoprávne poslanie, a preto nerezignovala na investigatívu. Prinášame ju v dravšej a zrozumiteľnejšej podobe. Tím Reportérov bude pri všetkých závažných problémoch a nebude sa vyhýbať odkrývaniu žiadnych káuz,“ konštatoval generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Reportéri majú aj nové logo a zvučku.