Prichádza kanál Orange Sport, prinesie exkluzívne aj Ligu majstrov

Prichádza kanál Orange Sport, prinesie exkluzívne aj Ligu majstrov Foto: Orange

Spoločnosť Orange Slovensko ohlásila spustenie novej športovej stanice Orange Šport. Nová stanica, ktorá začne vysielať v auguste, vzniká netradične v spolupráci so spoločnosťou O2 Czech Republic.

 

„Orange Sport bude v sezónach 2018/2019, 2019/2020 a 2020/2021 vysielať zápasy futbalovej Ligy majstrov UEFA a množstvo ďalšieho atraktívneho športového obsahu,“ píše spoločnosť v tlačovej správe.
Nový kanál bude od spustenia dostupný pre všetkých zákazníkov Orangeu.

„Získanie Ligy majstrov potvrdzuje našu stratégiu v oblasti televízneho biznisu a umožňuje predstaviť našim zákazníkom výnimočný balík služieb založený na exkluzívnom obsahu. V súčasnosti finalizujeme programovú štruktúru Orange Sport, ktorú dopĺňame o ďalšie ligové súťaže, športy a formáty,“ povedal Pavol Lančarič, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Orange Slovensko.

"Súvisiacim krokom je výrazné rozširovanie pokrytia digitálnej televízie Orange TV a konvergentného balíka Love, aby sme výhody prémiového športového obsahu mohli priniesť čo najväčšiemu počtu zákazníkov," dodal.

Logo novej televíznej stanice vo farbách operátora:

Partnerom Orangeu je spoločnosť O2 Czech Republic. Práve česká O2 je pre nasledujúce tri sezóny výhradným držiteľom kompletných práv na futbalovú Ligu majstrov UEFA na českom i slovenskom trhu.

„Hľadali sme najefektívnejšiu možnosť, ako takú žiadanú a atraktívnu súťaž, akou Liga Majstrov bezpochyby je, dostať medzi slovenských fanúšikov. S ohľadom na veľké plány v oblasti televízie splnil tieto očakávania na slovenskom trhu práve Orange. Vďaka vzájomnej spolupráci tak prichádza nová športová stanica Orange Sport, ktorá prinesie exkluzívny futbal, pričom výroba zápasových štúdií či prenosov bude pod vedením O2 prebiehať v štúdiu v pražskej O2 aréne,“ prezradila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 Czech Republic.

Okrem živých prenosov zápasov Ligy majstrov so slovenským a českým komentárom budú vysielanie tvoriť zostrihy zápasov, štúdio, rozhovory. Program bude možné sledovať prostredníctvom digitálnej televízie v HD kvalite na TV alebo na počítači, tablete alebo smartfóne.

"V súčasnosti plánujeme vysielať zápasy Ligy majstrov exkluzívne iba na stanici Orange Sport. Orange TV, vrátane novej TV stanice Orange Sport, je dostupná prakticky pre každého na celom Slovensku. V súčasnosti ju môžu sledovať zákazníci Orangeu buď cez TV na optickej technológii alebo sa dá sledovať aj cez aplikáciu Orange TV (prostredníctvom pevného i mobilného internetu)," povedala pre OMédiách.com Ivica Hricová z Orange.

Nie je vylúčené, že Orange prinesie ďalšie vlastné stanice. "Pripravujeme aj ďalšie možnosti," povedala Hricová.