Milujem Slovensko štartuje v pondelok

Milujem Slovensko štartuje v pondelok

RTVS chce novým formátom budovať pozitívne emócie k vlasti.

 

 

Generálny riaditeľ Václav Mika oficiálne ohlásil hlavný ťažiskový formát sezóny v Slovenskej televízii – zábavnú šou Milujem Slovensko. Potvrdili tak informácie Omédiách.com, že hlavnými tvárami šou bude moderátor Martin Nikodým a dvaja kapitáni Adela Banášová a Dano Dangl. Formát bude mať premiéru v pondelok 1. apríla večer, pričom vo vysielaní mu bude patriť piatkový prime-time. STV spolu odvysiela 15 dielov, posledný 5. júla.

Foto: RTVSRTVS sľubuje 80-minútový program plný zábavy a výnimočnej atmosféry.Počas večera súťažia proti sebe dva celebritné tímy, ktoré spájajú svoje sily s publikom. Každý tím je
zostavený z troch známych osobností, vždy po jednom vo vekovej kategórii 20+, 30+ a 40+. Počas celej zábavnej šou sa v súťažných tímoch vystrieda až 90 populárnych osobností. V pilotnej časti 1. apríla to bude: Nikol Weiterová, Petra Polnišová, Peter Kočiš, Kristína Farkašová, Milan Kereš a Oto Weiter.

Okrem členov v tíme majú obe družstvá k dispozícii aj 60 farebne odlíšených ľudí v publiku. Tímy odpovedajú na otázky o našej krajine – napríklad, aké je naše hlavné mesto alebo aký je najvyšší vrch na Slovensku?

Formát prinesie aj ukážky známych televíznych filmov i starých piesní. „Budeme spomínať aj na najväčšie športové momenty, preveríme si znalosti našej rodnej reči a zistíme, aký máme prehľad o našich známych rodákoch," ohlasuje televízia.

„Zábavná šou Milujem Slovensko má ambíciu osloviť univerzálneho diváka a zároveň spĺňa aj niektoré atribúty typické pre verejnoprávnu televíziu, povedal Mika, ktorý má v pláne po skončení prvej série priniesť ďalšie. „Tento formát, ktorý sa v origináli volá I love my country, má potenciál nielen, čo sa týka sledovanosti, ale jeho základom sú pozitívne emócie vo vzťahu k svojej krajine," povedal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Režisérom programu je Radoslav Štefanov, známy z viacerých reality šou na JOJ či Markíze: Farmár hľadá ženu, Mama, ožeň ma, Extrémne rodiny, Hotel Paradise či Mojsejovcov.