Orange pre svojich zákazníkov sprístupňuje Volanie cez Wi-Fi

Orange pre svojich zákazníkov sprístupňuje Volanie cez Wi-Fi Ilustr.foto Orange

Orange ako prvý na Slovensku prináša službu Volanie cez Wi-Fi, vďaka ktorej môžu zákazníci telefonovať a posielať SMS cez ktorúkoľvek Wi-Fi sieť, a to aj na miestach a v lokalitách bez pokrytia mobilným signálom.

Po tom, ako Orange v máji umožnil svojim zákazníkom uskutočňovať hovory cez dátovú sieť LTE (VoLTE), prichádza s ďalšou inováciou v hlasových službách. Uskutočňovanie hovorov a posielanie SMS správ bude od dnešného dňa možné už aj cez pripojenie na domácu či verejnú Wi-Fi sieť. Služba Volanie cez Wi-Fi funguje prostredníctvom technológie VoWiFi (Voice over Wi-Fi) a jej najväčšou prednosťou je, že zákazník nie je odkázaný výlučne na mobilnú sieť. So svojimi blízkymi sa spojí aj vtedy, keď sa nachádza na miestach bez mobilného pokrytia.

„Orange svojou mobilnou sieťou pokrýva 99,8 % percent populácie a zákazníci problém s dovolateľnosťou takmer neriešia. Žiadny alebo slabý mobilný signál sa preto prevažne týka najmä interiérov, do ktorých signál horšie preniká. Ide o priestory ako napríklad pivnica či garáž," vysvetľuje Zuzana Nemečková, obchodná riaditeľka Orangeu.

Ďalšou výhodou služby Volanie cez Wi-Fi oproti komunikácii cez 2G alebo 3G sieť je, že zákazníci môžu telefonovať aj dátovať súčasne. Aj počas hovoru ostávajú pripojení na internet bez toho, aby sa im prerušil dátový prenos.

Žiadne výdavky navyše

Volanie a posielanie SMS správ prostredníctvom VoWifi prebieha rovnako ako volanie a posielanie správ cez hlasovú mobilnú sieť a taktiež je účtované rovnako ako bežné hovory a správy podľa aktuálnej tarify. Keď počas hovoru zákazník prejde do lokality mimo pokrytia WiFi, hovor sa nepreruší, ale bude pokračovať v hlasovej sieti LTE.

Automatická a bezplatná aktivácia

Na to, aby mohol zákazník novú službu používať, potrebuje smartfón zakúpený v Orangei, ktorý podporuje technológiu VoWifi a má aktuálny firmware. Aktuálne Volanie cez Wi-Fi podporujú telefóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge, ich portfólio sa bude postupne rozširovať. Okrem toho je potrebné mať aktivovaný ľubovoľný hlasový paušál, predplatenú kartu Prima alebo FunFón. Poslednou podmienkou je, aby bol zákazník v pokrytí a prihlásený vo Wi-Fi sieti na Slovensku.

Zákazníkom, ktorí spĺňajú všetky požiadavky, bude Orange službu Volanie cez Wi-Fi postupne automaticky aktivovať. Zákazníci si nemusia sťahovať ani inštalovať žiadne aplikácie, využívajú vlastné telefónne číslo. Aktivácia, ako aj samotné používanie VoWifi je bezplatné.