Galéria Slovenského rozhlasu prináša unikátnu výstavu umenia, ktoré nebolo nikdy vystavené

Galérie Slovenského rozhlasu v spolupráci s RTVS predstavuje novú výstavu Nikdy nevystavené, ktorá trvá až do 25.8.2023. Súčasťou výstavy sú aj komentované prehliadky, workshopy a kurátorský sprievod.

Galéria Slovenského rozhlasu pripravila unikátnu výstavu Nikdy nevystavené, ktorej cieľom je predstaviť výnimočné diela starého a súčasného umenia, ktoré doteraz neboli vystavené ani publikované, a ani sa nenachádzajú v zbierkach štátnych inštitúcií.

V zbierkach starého umenia je množstvo diel, ktoré ostávali chránené v súkromí, a práve kustódom Galérie Slovenského rozhlasu sa podarilo z nich na túto výstavu zozbierať mimoriadne zaujímavú kolekciu starého umenia od neskororománskeho umenia až po 19. Na výstave je taktiež výrazne zastúpené aj moderné a súčasné vizuálne umenie. Kurátormi výstavy Nikdy nevystavené sú Ivan Jančár a Martin Šugár.

„Vždy ma lákalo prepájanie starého, moderného a súčasného umenia, objavovanie diel, ktoré nie sú známe laickej, ale ani odbornej verejnosti, “ vysvetľuje pôvodnú myšlienku zorganizovania takejto výstavy kurátor Ivan Jančár. „Verím, že táto výstava bude aj inšpiráciou pre nachádzanie a prezentovanie mnohých ďalších nepublikovaných a nevystavených diel. Tých kvalitných z tohto pohľadu nie je možno až tak veľa, ale stále je čo objavovať, nachádzať a obdivovať, “dodáva Ivan Jančár.

S kurátorským sprievodom Ivana Jančára a Martina Šugára je možné zažiť výstavu už 26.5. o 15.00 v priestoroch Galérie Slovenského rozhlasu, na Mýtnej ulici.

Komentované prehliadky a workshopy k výstave pre skupiny je možné si dohodnúť na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..