SASKA: Heger zneužil verejnoprávnu televíziu. Úradnícku vládu podporíme

Strana Sloboda a Solidarita (SASKA) považuje včerajšie vystúpenie Eduarda Hegera za zneužitie verejnoprávnej televízie RTVS. V prípade, že sa prezidentka Slovenskej republiky rozhodne menovať úradnícku vládu, strana ju podporí.

„Miesto toho, aby Eduard Heger s pokorou priznal zlyhania vlastných ministrov, zneužil priestor vo verejnoprávnej televízii na politický boj a útoky voči politickým súperom. Mimoriadne vystúpenia ústavných činiteľov v RTVS boli v poslednom období využívané hlavne v súvislosti s vojnou na Ukrajine či koronavírusom. Teraz však Eduard Heger v RTVS nevystúpil ako predseda vlády Slovenskej republiky, ale ako šéf politickej strany, ktorý útočil na politických súperov. Hovoriť o rizikách spojených s úradníckou vládou je strašenie a snaha udržať sa vo funkciách. Považujeme momentálne za kľúčové, aby prezidentka Zuzana Čaputová zaujala k aktuálnej politickej situácii jasnú pozíciu. V prípade, že sa pani prezidentka rozhodne pre úradnícku vládu, SASKA ju podporí,“ uviedol podpredseda SASKY Branislav Gröhling.