Robert Fico sa spravodlivosti nevyhne

"Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca malo plniť len jeden účel, a to naštrbiť dôveru v políciu a poctivých a spravodlivých vyšetrovateľov.

Ministra vnútra Romana Mikulca chcel odvolávať človek, ktorý zneužíval štátny aparát na kompromitáciu svojich najvýraznejších politických oponentov – Igora Matoviča, Gábora Grendela, Jaroslava Naďa, Andreja Kisku a ďalších. Odvolávať ministra Mikulca chcel ten Robert Fico, ktorý si ako premiér nasťahoval mafiánsku milenku na Úrad vlády a pretŕčal sa s ňou pri nemeckej kancelárke Angele Merkelovej. Ten Robert Fico, ktorý sprivatizoval políciu a na zlatom podnose ju odovzdal Norbertovi Bodorovi a jeho ľuďom. Ten Robert Fico, ktorý finančnú správu nechal sprivatizovať Jozefovi Brhelovi a Kriminálny úrad Finančnej správy Ľudovítovi Makóovi, ktorý sa teraz ku všetkému priznáva, čo poslancovi Ficovi neskutočne prekáža.

Robert Fico sa veľmi bojí trestnoprávnej zodpovednosti a naozajstnej spravodlivosti, ktorá prišla na ministerstvo vnútra spolu s Romanom Mikulcom. Enormný strach Roberta Fica vidíme všetci. Vidíme to na jeho správaní, dennodenných tlačovkách, na ktorých doslova týra novinárov a opakuje dookola to isté ako verklík. Vidíme to na jeho priamych účastiach na procese s jeho nominantom a odsúdeným bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom, ktorému ďakoval za kus dobrej roboty a ako prvému mu venoval prívlastok „politický väzeň“, čím totálne dehonestuje všetkých skutočných politických väzňov komunistickej diktatúry.

Pán Fico sa však spravodlivosti nevyhne. Poslanecký klub OĽANO stojí na ministom vnútra Romanom Mikulcom, ktorý má našu plnú podporu v boji za spravodlivosť a obnovu dôvery v právny štát."

Michal Šipoš, predseda poslaneckého klubu OĽANO