Print this page

Pre očistu, ktorú Slovensko nevyhnutne potrebuje, potrebujeme v prvom rade garantovať odvážnym vyšetrovateľom a prokurátorom, že môžu ísť po krku zbohatlíkom, ktorí roky rozkladali Slovensko. Povedal to dnes pred rokovaním Pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát predseda hnutia OĽANO Igor Matovič.

„Myslím si, že keď chceme zabrániť vojne v ozbrojených silách a rivalite medzi špeciálnou a generálnou prokuratúrou, tak by bolo veľmi dobre vykolíkovať ihrisko generálnej prokuratúre a vykolíkovať ihrisko špeciálnej prokuratúre. Jednoducho povedať, že odkiaľ pokiaľ siahajú kompetencie generálneho a odkiaľ pokiaľ kompetencie špeciálneho prokurátora, aby si neliezli do kapusty. Aby každý išiel po tom zločine, ktorý má na starosti jeho konkrétna prokuratúra,“ vyjadril sa líder Obyčajných s tým, že jedným zo základných krokov k dosiahnutiu spravodlivosti je zušenie „čarovného“ paragrafu 363, na ktorý sa podľa neho všetci vagabundi v súčasnosti spoliehajú.

Matovič tiež prízvukoval, že novovzniknutá Pracovná skupina pre obnovu dôvery v právny štát bude zasadať osem hodín každý jeden deň dovtedy, kým sa situácia nevyrieši. „Predpokladám, že po dvoch – troch dňoch budeme vidieť, že cieľ sa nám rysuje a že naozaj o pár dní bude výsledok vidieť,“ povedal a zároveň doplnil, že urobí všetko pre to, aby hnutie Sme rodina dostal na palubu boja proti korupcii. „Cieľom je aby sme sa dohodli na zmenách spoločne a aby sme ubezpečili Sme rodina, že tieto zmeny nie sú namierené proti niekomu, ale sú za očistu a za spravodlivosť pre každého. Je úplne jedno, či pred tým súdom skončím ja, náš minister, alebo Fico, alebo niekto iný, ale aby každý jeden mal garantovaný spravodlivý proces.“

Matovič dodal, že predmetom riešenia novej skupiny bude aj policajná inšpekcia. „Je tam podľa všetkého brloh ľudí, ktorých sa tam svojho času dosadili Robert Kaliňák s Denisou Sakovou na to, aby sa tvárili, že policajný zbor nie je zneužívaný nitrianskou mafiou. Skutočnosť však poznáme všetci,“ uzavrel.