Print this page

Stanovisko polície:

V súvislosti s dnešným zoskupením väčšieho množstva ľudí pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky sme zaznamenali narušenie verejného poriadku. Jeho dôvodom bola snaha týchto osôb vniknúť do vnútorných priestorov Národnej rady Slovenskej republiky

Polícia SR - Bratislavský kraj v tejto súvislosti prijala adekvátne opatrenia za účelom zabezpečenia verejného poriadku. Zároveň v rámci opatrenia bol využitý aj Antikonfliktný tím a to na priamu a intenzívnu komunikáciu s účastníkmi zhromaždenia, ktorá po celý čas prebiehala a aj naďalej prebieha. Nakoľko účastníci neakceptovali tento spôsob komunikácie, bola polícia nútená pristúpiť k prijatiu adekvátnych opatrení.

Bezpečnostnú situáciu na území hlavného mesta SR Bratislavy v súčasnosti aj naďalej monitorujeme. V prípade ak by došlo k hromadnému narušeniu verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy a obnovenie verejného poriadku.