LUNTER dlhodobo šetrí planétu. S novým obalom zhadzuje vrstvy a ukazuje chuť

LUNTER dlhodobo šetrí planétu. S novým obalom zhadzuje vrstvy a ukazuje chuť Foto: Lunter

Najobľúbenejšie slovenské Tofu predstavuje nový, vylepšený obal. Cielene sa zbavuje kartónového obalu, vďaka čomu ušetrí až 150 ton papiera ročne. Namiesto neho značka stavila na pútavý dizajn, vďaka ktorému zákazníci jednoducho nájdu tú správnu príchuť, presne podľa ich chuti.

„Dôvodov na zmenu bolo viacero. Tým prvotným impulzom bol náš zodpovedný prístup k životnému prostrediu“, hovorí Marketing Director Europe spoločnosti ALFA BIO, Anna Buzinkay.

V rámci snahy generovať menej odpadu sa LUNTER rozhodol vzdať zaužívaného obalu. „Vďaka malej úprave sme dosiahli veľký pokrok v šetrení prírodných zdrojov, čo predstavuje až 150 ton papiera za rok“, dodáva A. Buzinkay. Nové etikety obsahujú nálepky, ktoré sú vyrobené z PE materiálu. Preto nie je nutné ich pred vyhodením do žltého kontajnera odliepať z obalu.

Jedinečná chuť LUNTER Tofu v novom dizajne

Značka stavila na výraznú vizualitu, ktorá aktivuje chuťové bunky zákazníkov a nabáda ich ochutnať Tofu. Výrazné farby a receptové fotografie priamo na obale inšpirujú, čo si môžu spotrebitelia z vybraného výrobku pripraviť sami doma. Cielené copy texty odľahčenou formou komunikujú benefity, špecifické ingrediencie, chuťové očakávania a spôsob prípravy danej tofu príchute. Na svojej webovej stránke a Youtube kanáli LUNTER ponúka rýchle a jednoduché recepty pre každého, kto chce zaradiť Tofu do svojho jedálnička.

Zmena etikiet od koncepčného návrhu, fotenia a prekladu do všetkých jazykových mutácií, trval takmer tri mesiace, išlo o 34 rôznych položiek. Behom ďalších troch mesiacov sales tím, zodpovedný za všetky európske krajiny, do ktorých sa LUNTER Tofu dováža, musel stihnúť prelistovať výrobky v nových obaloch.

Pribudli nové ikony

Na vynovených obaloch všetkých druhov LUNTER Tofu nájde zákazník aj dve zaujímavé ikony. Jednou je označenie Nutri-Score, ktoré hodnotí výrobok podľa nutričného zloženia a jeho vplyvu na naše zdravie. „Všetky LUNTER Tofu, vrátane tých marinovaných, získali v rámci neho najvyššie hodnotenie „A“, čo znamená vysokú výživnú hodnotu“, vysvetľuje Anna Buzinkay.

Vďaka uvedomelému prístupu k moderných technológiám a surovinám, ktoré pri výrobe používa, patrí LUNTER medzi lídrov na trhu. Aj vďaka tomu v roku 2021 získal celoeurópsky uznávaný V-LABEL VEGAN certifikát, ktorý je vyhľadávaný medzi milovníkmi rastlinnej stravy, preto ho zákazníci nájdu aj na vynovených obaloch. Značka V-Label je jedinečná pečať kvality vegánskych i vegetariánskych produktov a služieb, uznávaná a rešpektovaná po celom svete.

Zmenou postupne prejde celé portfólio výrobkov Alfa Bio, a to v podobnom duchu jednotnej vizuálnej identity. Kľúčová komunikácia však ostáva nezmenená – všetky produkty sú z kvalitného LUNTER Tofu, vyrobené bez konzervačných látok, cholesterolu či GMO. Navyše, LUNTER Tofu obsahuje vysoký podiel vápnika a proteínov (až 50 % odporúčanej dennej dávky).

Inovácie a nové technológie

Výrobca najobľúbenejšieho slovenského Tofu neustále inovuje a rozvíja svoje portfólio a príchute. Aj vďaka novinke v podobe Tofu na panvicu, ktoré stačí 2 minúty opražiť na panvici, ukazuje zákazníkom, že chutné a zdravé jedlo si môže v pohodlí domova pripraviť každý. Vyvážené chute marinovaného Tofu si získali už tisíce zákazníkov. Značka LUNTER vyvinula unikátnu „HOT-FILL“ technológiu, vďaka ktorej získala nové listingy v takmer celej Európe.

Zodpovedný výrobca

Značka LUNTER patrí k najviac ekologicky zodpovedným na slovenskom trhu. Suroviny, ktoré používa, sú dovážané od lokálnych dodávateľov, čím sa minimalizuje uhlíková stopa. Spotrebuje 13x menej vody a 18x menej pôdy, než je to bežné pri výrobe nutrične rovnako bohatých potravín živočíšneho pôvodu. Vyprodukuje dokonca dvojnásobne menej oxidu uhličitého.
V neposlednom rade, zásluhou tejto, pôvodne malej rodinnej firmy, sa stále viac Slovákov denne presviedča, že výrobky z Tofu chutia naozaj vynikajúco. Rastlinná strava má preukázateľne menší dopad na planétu a životné prostredie.

Spoločnosť Alfa Bio navyše už od roku 2006 pre svoj vozový park využíva ekologickejšie palivo CNG, čím znižuje množstvo emisií skleníkových plynov.