Táto časť poslancov OĽANO interrupčný zákon nepodporí

22.09.2020 15:25 | Tlačové správy |

Tak ako v prvom čítaní o návrhu interrupčného zákona, ani v druhom zaňho časť poslaneckého klubu OĽANO nezahlasuje.

"Podporujeme snahy našich kolegov, ktorí chcú chrániť životy nenarodených detí. Podobne, ako viacerým inštitúciám a iniciatívam, ani nám sa nepozdáva cesta, ktorú si zvolili. Akékoľvek nové obmedzenia a povinnosti nie sú skutočnou pomocou, ktorú ženy v ťažkých situáciách potrebujú.

Našou úlohou musí byť vytvárať také sociálne podmienky, aby sa žiadna žena ani rodina nebála priniesť dieťa na tento svet. Musíme viac podporovať mladé rodiny a rodičov, ktorí ostali na výchovu detí sami. Iba nastavením lepšej finančnej a sociálnej pomoci dokážeme znížiť počet interrupcií na Slovensku.

Napriek tomu, že súčasná právna úprava v tejto oblasti je podľa nás dostačujúca, uplynulé týždne sme intenzívne rokovali s našimi kolegami z poslaneckého klubu o podobe ich návrhu zákona. Keďže sme nedospeli ku kompromisu, návrh tak ako je predložený - nepodporíme.

Okrem toho sme diskutovali aj s koaličnými partnermi o podobe pozmeňovacieho návrhu. Sme radi, že si viaceré naše pripomienky, ako napríklad skrátenie čakacích lehôt, či dobrovoľný druhý posudok osvojili.

Veríme, že v najbližších rokoch budeme môcť spoločne pracovať na znížení počtu interrupcií, pričom budeme preferovať cestu lepšieho prístupu k informáciám o používaní antikoncepcie a posilnenia ekonomickej pomoci pre viacpočetné rodiny a slobodné matky. Príkladom je tehotenský príspevok, ktorý už predstavila vláda.

Poslanci hnutia OĽANO budú pri hodnotových otázkach vždy hlasovať tak, ako to sľúbili svojim voličom - podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Uvedomujeme si, že našou hlavnou úlohou je očistiť Slovensko od korupcie a na to sa budeme sústrediť celé 4 roky."

RTVS odvysiela finále 36.ročníka Košického zlatého pokladu

V sobotu budú známe mená víťazov 36. ročníka Košického zlatého pokladu.

Po fotkách, ktoré priniesol bulvárny Blesk, má český minister odstúpiť (FOTO)

Český bulvárny denník Blesk dnes priniesol fotografie ako dôkaz, že český minister zdravotníctva, ktorý je hlasom pandemických zákazov, tieto opatrenia sám nedodržiava.

Česká televízie predlžuje vysielanie špeciálneho programu ČT3

V souvislosti s druhou vlnou pandemie koronaviru prodlužuje Česká televize (ČT) vysílání programu ČT3, jenž od března pomáhá starším lidem, kteří jsou nuceni zůstávat doma.

SND cez youtube odvysiela historicky prvú on-line premiéru – hru Sova (VIDEO)

Dnes v piatok 23. októbra SND o 19:00 prostredníctvom youtube kanál prinesie historicky prvú premiéru hry v on-line priestore. Bude to premiéra novej hry Sova.

Takmer 40 % klientov očakáva od svojej banky v rámci opatrení na prekonanie následkov koronavírusu zrušenie poplatku za účet

Popri odklade splátok je druhým najčastejšie preferovaným opatrením z pohľadu bankových klientov dočasné zrušenie poplatkov za účet. Túto možnosť by podľa prieskumu agentúry 2muse privítalo takmer 40 % ľudí. Približne tretina by pritom chcela zrušiť poplatok natrvalo.

Vyšetrovateľ NAKA: Veselo okrádajú štát a smejú sa nám do tváre!

Pri požiari starej poľovníckej chaty sa nájdu obhorené pozostatky bývalého kriminálnika. Bola to nešťastná náhoda alebo dokonalý zločin?

Kotleba na facebooku vyplakáva, že je COVID-19 pozitívny (VIDEO)

Jeden z najväčších šíriteľov dezinformácií a zľahčovania nákazy koronavírusom Marian Kotleba z ĽSNS, sa ochorením COVID-19 nakazil.

Rezník predal penzión TASR obvinenému z kauzy Dobytkár, podľa OĽaNO pod cenu

Verejnoprávna tlačová agentúra pod vedením Jaroslava Rezníka predala v roku 2016 účelové zariadenie vo Vysokých Tatrách.

Facebook spúšťa zoznamku, dostupná bude aj na Slovensku (VIDEO)

Spoločnosť Facebook spúšťa svoju už skôr avizovanú zoznamovaciu službu Facebook Dating.

Reportéri majú novú dvojicu moderátorov (VIDEO)

V stredu sme na Omediach.com informovali, že moderátorka RTVS Lucia Virostková sa rozhodla vzdať sa postu moderátorky relácie Reportéri.