Tu si stiahnite a aktivujte aplikáciu predtým, ako idete na hranicu!

MV SR žiada občanov, ktorí sa vracajú na Slovensko zo zahraničia a chcú povinnú izoláciu stráviť v domácom prostredí pod dohľadom tzv. smart karantény, aby sa na to pripravili už pred cestou k hraničnému priechodu so Slovenskou republikou a nie až priamo na hraniciach. Samotné stiahnutie aplikácie nie je postačujúce.

 

Musíte prejsť celým procesom registrácie a aktivácie. Celý postup a podrobné informácie nájdete tu: https://korona.gov.sk/ekarantena/

Základnú podmienku, ktorou je registrácia na stránke korona.gov.sk, možno vykonať z ktorejkoľvek krajiny, rovnako stiahnuť aplikáciu z Google Play. Nainštalovaním aplikácie a následnou registráciou pred cestou zamedzíte zdržaniu na hraničných priechodoch. Vyzývame všetkých občanov, aby si aplikáciu stiahli na mieste so stabilným internetovým pripojením!  
 
Podľa interných štatistík od dobrovoľníkov až 90 percent občanov sa registruje a aplikáciu sťahuje a inštaluje až na hraničných priechodoch, kde je problém s internetovým pripojením. Vzniká tak problém s inštaláciou aplikácie do smartfónu, čo mnohí nesprávne pokladajú za chybu aplikácie. Niektorí ľudia majú tiež smartfóny preplnené inými aplikáciami, takže priamo na hraniciach uvoľňujú pamäť prístroja, čo takisto spôsobuje značné zdržanie.
 
Na prechod štátnou hranicou budete okrem registrácie a aktívnej aplikácie eKaranténa potrebovať čestné prehlásenie a súhlas s podrobením sa nariadenej izolácii v domácom prostredí za použitia mobilnej aplikácie. Oba si stiahnite na stránke https://korona.gov.sk/ekarantena/ a na hraničný priechod prineste vytlačené a podpísané.