Celé vyhlásenie Pellegriniho a podpredsedov Smeru, v ktorom vyzývajú Fica na odchod (VIDEO)

26.05.2020 15:21 | Tlačové správy |

Peter Pellegrini a ďalší podpredsedovia Smeru zverejnili toto vyhlásenie:

Pán predseda dnes vyhlásil, že je za zmeny v Smere, ktoré spravia zo Smeru silnejšiu stranu. Tešíme sa z toho, pretože v tejto zásadnej otázke sa úplne zhodujeme. Pretože Smer dnes naozaj potrebuje zmenu, ktorá ho posilní a urobí dôveryhodnejším.

Pán predseda zároveň povedal, že Smer potrebuje bojovníkov, a nie ľudí, ktorí sa silou mocou držia svojej funkcie. Sám pritom priznáva, že sa mu už bojovať nechce – ani v diskusiách, ani v parlamente. Aj v tomto s ním plne súhlasíme.

Smer musí viesť líder, ktorý chce bojovať a ľudia mu tento boj aj uveria.

Žiaľ, v mnohých ďalších postojoch sa s pánom predsedom rozchádzame a pán predseda sa rozchádza aj sám so sebou. Možnosť zmeny k lepšiemu je totiž veľmi jednoduchá a my ju dnes chceme úplne otvorene pomenovať.

Pán predseda hovorí, že Smer si vyrieši svoje vnútorné problémy sám. Pripomínam, že traja podpredsedovia strany deň po voľbách ponúkli svoje funkcie, pretože napriek dobrému výsledku sa nám nepodarilo voľby vyhrať. Zo stranu predsedu však prišla jediná reakcia – ja sa nikam nechystám. Zjavne preto si Smer rieši vnútorné problémy tak, že už dva mesiace nerokovalo predsedníctvo a nikto ani netuší, kedy bude snem.

Pán predseda hovorí, že Smer musí ostať protifašistický. Zároveň sa čuduje, keď podpredsedovia strany zásadne nesúhlasia s tým, aby sa Smer v parlamente bratal s fašistami.
Pán predseda hovorí, že Smer musí byť strana, ktorá rešpektuje aj iné názory. Zároveň v liste straníkom napíše, že prezentovanie iných názorov hrubo poškodzuje záujmy Smeru.

My dnes nahlas hovoríme to, čo si šepkajú všetci naokolo, vrátane mnohých našich straníkov či voličov, no nikto to verejne nevysloví.

Ak chce pán predseda Fico pomôcť Smeru a sociálnej demokracii na Slovensku, dozrel čas na jeho odchod z čela strany.

Svojím odchodom naplní pán predseda všetky ciele, ktoré dnes na tlačovej konferencii ohlásil. Pomôže Smeru stať sa silnejším, zásadne zvýši jeho koaličný potenciál, dá priestor novej generácii politikov, ktorá je pripravená bojovať a umožní Smeru reagovať na výzvy novej doby.

Pán predseda má dnes poslednú možnosť, aby sa vyhol osudu Vladimíra Mečiara či Mikuláša Dzurindu, ktorému sa vždy vehementne bránil. Ak nechce tragicky naplniť ich heslo – stranu som si založil, stranu si aj sám zničím – je preňho dnes jedinečná možnosť dať svojím odchodom strane nádej na lepšiu budúcnosť.

Dnes nie je v stávke len samotný Smer, ale budúcnosť celej sociálnej demokracie na Slovensku. Slovensko potrebuje sociálnu politiku pre ľudí, ktorá hľadí na slabých, chorých, starých a utláčaných.

Ak má byť takáto politika pre ľudí dôveryhodná, musia ju reprezentovať dôveryhodní lídri.

Je preto našou povinnosťou spraviť všetko, aby takáto politika mala svoje miesto na slovenskej politickej scéne a aby jej ľudia skutočne mohli veriť.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.

Špeciálna verzia festivalu – Nádych s Atmosférou – bude a až trikrát

Výnimočné situácie si žiadajú výnimočné riešenia. Preto sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa koná v prekrásnom prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, rozhodli priniesť festival k návštevníkom aj tento rok – avšak v komornejšej verzii s dôrazom na bezpečnosť. Miniséria podujatí Nádych s Atmosférou ovládne atmosférickú lúku v auguste 2020 dokonca trikrát!

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

Kníhkupecká sieť Panta Rhei má nového šéfa

Od 1. júla 2020 došlo k zmene vo vedení v spoločnosti Panta Rhei.

Automatické hlášky nahradili asistenti a asistentky, ohlasuje O2 v reklame (VIDEO)

O2 sa rozhodla zmeniť komunikáciu so zákazníkmi.

Irán nevylúčil, že za požiarom v Natanze bol kybernetický útok

Irán podnikne odvetu proti ktorejkoľvek krajine, ktorá spácha kybernetický útok na jeho jadrové zariadenia. Po štvrtkovom požiari v blízkosti továrne na obohacovanie uránu v Natanze to vyhlásil šéf iránskej civilnej obrany.

Bývalý redaktor Trendu sa vyjadruje za ministerstvo školstva

Tomáš Nejedlý, ktorý patril medzi skupinu redaktorov, s ktorými vydavateľstvo News and Media Holding počas pandémie koronavírusu ukončilo spoluprácu, už pracuje na ministerstve školstva.