SaS: Koaliční poslanci za asistencie kotlebovcov potvrdili, že im nezáleží na násilí na ženách

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) jednoznačne nesúhlasí so schváleným uznesením NR SR, aby Slovenská republika nebola viazaná Istanbulským dohovorom.

„Je absurdné, že po 15 rokoch Slovenska v Európskej únie, nie sme schopní prihlásiť sa k hodnotám, na ktorých EÚ stojí. SaS bola od začiatku za prijatie tohto dokumentu, avšak koaliční poslanci spolu s kotlebovcami to odmietli, čo dokazuje len to, že neberú násilie na ženách dostatočne vážne,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Slovensko je podľa liberálov jedna z mála krajín, ktoré ešte neratifikovali Istanbulský Dohovor. „Prečo? Kvôli tmárskym politikom a ich hlúpej propagande o tom, ako Istanbulský dohovor ohrozí tradičnú rodinu, tradičné manželstvo a z detí budú vyrastať indivíduá neurčitého rodu. Slovensko, žiaľ, tomuto ošiaľu podľahlo. Každá tretia žena v Európe je obeťou nejakej formy násilia. Z úcty k týmto obetiam urobím všetko pre to, aby sme sa zaradili medzi krajiny, ktoré vďaka pristúpeniu k Istanbulskému dohovoru, budú vedieť účinne bojovať proti násiliu páchanému na ženách,“ doplnila europoslankyňa za SaS a predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová.