SaS: Slovensko potrebuje predsedu Najvyššieho súdu SR, ktorý si ctí pravidlá

Informácie o porušovaní pravidiel kandidátkou na predsedníčku Najvyššieho súdu SR Alenou Šiškovou svedčia o jej nevhodnosti na túto funkciu. Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na medializované informácie, že si sudkyňa Alena Šišková v rozpore s pravidlami, a pravdepodobne aj zákonom, nechávala platiť väčšinu nájomného za byt v historickom centre Bratislavy.

„Takýto papalášismus je presne to, čo potvrdzuje oprávnenosť najhorších obáv zo správ z Kočnerovej Threemy, kde sa objavilo aj jej meno. Slovensko potrebuje predsedu Najvyššieho súdu, ktorý si ctí pravidlá a je hrdý na to, že ich dodržiava, nie niekoho, u koho čakáme, čo sa o ňom dozvieme z Kočnerovej Threemy,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Post predsedu Najvyššieho súdu SR nesmie podľa strany SaS zastávať osoba, o ktorej morálke existujú vážne pochybnosti. „Predsedu Najvyššieho súdu má byť najvyššou morálnou, ako aj profesionálnou autoritou pre všetkých slovenských sudcov. Vzhľadom aj na doterajšiu kariéru sudkyne Šiškovej, založenej skôr na karierizme a neopodstatnených ambíciách, než na výnimočnej odbornosti a vysokej osobnej morálke, by jej zvolenie za predsedníčku Najvyššieho súdu potvrdzovalo obavy, že sa harabinovská mentalita opäť zmocňuje vedenia nášho súdnictva,“ uzavrel Alojz Baránik.