SaS: Všetci sudcovia, ktorých ovplyvňoval Marian Kočner, musia odísť

14.11.2019 12:08 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada, aby po sudkyni Miriam Repákovej odišli zo svojej funkcie všetci sudcovia, ktorých ovplyvňoval Marian Kočner alebo iní jemu podobní, ktorí prznia demokratický charakter nášho štátu.

To platí nielen o tých sudcoch, o ktorých sa už teraz vie, že sa nachádzajú v Kočnerovej Threeme. Ak rázne nezasiahne Súdna rada, bude zodpovednosťou zvolených zástupcov ľudu, aby konali všetko potrebné na očistu súdnictva.

„Obraz stavu vedenia súdnictva ukazuje postup pri stíhaní Moniky Jankovskej, ktorú svojho času navrhla samotná predsedníčka Súdnej rady Lenka Praženková na post ústavnej sudkyne, keď sa teraz pri jej disciplinárnom stíhaní cynicky hrá na spravodlivú. Azda nám chce pani Jankovská povedať, že existujú okolnosti, za ktorých by táto vykonávateľka pokynov Kočnera a Smeru mohla byť nezávislou sudkyňou?“ pýta sa poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Podľa Baránika je však na mieste otázka, čo s takýmito sudcami, ktorí odídu zo svojej funkcie a kde napokon skončia. SaS presadzuje, aby odvolanie z funkcie sudcu povinne viedlo k znemožneniu výkonu akéhokoľvek právnického povolania súvisiaceho s justíciou.

„Tiež je otázne, čo by bolo, keby sa Peter Tóth nerozhodne odovzdať telefón Mariana Kočnera. Stále by boli títo sudcovia považovaní za ctihodných a nezávislých vo svojich rozhodovaniach? A my by sme boli stále považovaní za bláznov, ktorí vraj neoprávnene už desať rokov poukazujú na prepojenie mafie na najvyššie kruhy justície,“ doplnil Alojz Baránik.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.

Špeciálna verzia festivalu – Nádych s Atmosférou – bude a až trikrát

Výnimočné situácie si žiadajú výnimočné riešenia. Preto sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa koná v prekrásnom prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, rozhodli priniesť festival k návštevníkom aj tento rok – avšak v komornejšej verzii s dôrazom na bezpečnosť. Miniséria podujatí Nádych s Atmosférou ovládne atmosférickú lúku v auguste 2020 dokonca trikrát!

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

Kníhkupecká sieť Panta Rhei má nového šéfa

Od 1. júla 2020 došlo k zmene vo vedení v spoločnosti Panta Rhei.

Automatické hlášky nahradili asistenti a asistentky, ohlasuje O2 v reklame (VIDEO)

O2 sa rozhodla zmeniť komunikáciu so zákazníkmi.