SaS: Sme svedkami morálneho dna na vysokých postoch vedenia súdnictva

12.11.2019 15:13 | Tlačové správy | TS SaS

Ak má byť sudca elitou právnických povolaní, potom predseda Najvyššieho súdu SR musí byť elitou národa. Miesto toho sme svedkami morálneho dna na vysokých postoch vedenia súdnictva.

Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na vysoké odmeny, ktoré udelila bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová kancelárovi Ivanovi Solejovi.

„Je už len otázkou, či je horšie cez machinácie pri verejnom obstarávaní oberať štát o peniaze, ktoré mohli ísť na platy civilných zamestnancov súdu tak, ako sa to dialo za šafárenia bývalej predsedníčky Švecovej, alebo skutočnosť, že sa do vedenia súdnictva nemá nádej dostať slušný človek,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Strana SaS požaduje, aby sa sudcovia zasadili o očistu svojho stavu. „Morálni sudcovia sú základom morálnej spoločnosti. Spoločnosti, v ktorej jedinej sa dá zabezpečiť slušný život pre väčšinu ľudí. Preto pomáhači mafie, rozkrádači spoločného bohatstva či karieristi nemajú vo vedení súdnictva čo hľadať. Nevieme, do ktorej kategórie patrí bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu, ale mala byť sa stať odstrašujúcim príkladom postupu príslušných orgánov,“ uzavrel Alojz Baránik.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.

Špeciálna verzia festivalu – Nádych s Atmosférou – bude a až trikrát

Výnimočné situácie si žiadajú výnimočné riešenia. Preto sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa koná v prekrásnom prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, rozhodli priniesť festival k návštevníkom aj tento rok – avšak v komornejšej verzii s dôrazom na bezpečnosť. Miniséria podujatí Nádych s Atmosférou ovládne atmosférickú lúku v auguste 2020 dokonca trikrát!

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

Kníhkupecká sieť Panta Rhei má nového šéfa

Od 1. júla 2020 došlo k zmene vo vedení v spoločnosti Panta Rhei.

Automatické hlášky nahradili asistenti a asistentky, ohlasuje O2 v reklame (VIDEO)

O2 sa rozhodla zmeniť komunikáciu so zákazníkmi.

Irán nevylúčil, že za požiarom v Natanze bol kybernetický útok

Irán podnikne odvetu proti ktorejkoľvek krajine, ktorá spácha kybernetický útok na jeho jadrové zariadenia. Po štvrtkovom požiari v blízkosti továrne na obohacovanie uránu v Natanze to vyhlásil šéf iránskej civilnej obrany.

Bývalý redaktor Trendu sa vyjadruje za ministerstvo školstva

Tomáš Nejedlý, ktorý patril medzi skupinu redaktorov, s ktorými vydavateľstvo News and Media Holding počas pandémie koronavírusu ukončilo spoluprácu, už pracuje na ministerstve školstva.