Všetko čo potrebujete vedieť o čísle 158: Desatoro volajúceho v tiesni

10.09.2019 08:29 | Tlačové správy | Polícia SR - Nitriansky kraj

Dostali ste sa do situácie, kedy je potrebné privolať pomoc prostredníctvom tiesňovej linky 158? Ste v strese z nepríjemnej situácie, v ktorej sa nachádzate a bojíte sa? My sme tu pre vás. Spolu to zvládneme, ak sa pokúsite zachovať pokoj a budete nám pomáhať.

Polícajti na operačnom stredisku sú školení na zvládanie takýchto situácií a ak ich budete počúvať a čo najpresnejšie im odpovedať na otázky, pomoc k vám príde oveľa skôr.

Sústreďte sa najmä na to, aby ste vedeli odpovedať na tieto základné otázky, žiadna z nich nie je zbytočná:

1. k akej udalosti došlo
2. miesto, kde k udalosti došlo
3. kedy k udalosti došlo
4. akým spôsobom k udalosti došlo a príčina jej vzniku
5. osobné údaje volajúceho
6. či došlo k zraneniu, a či je potrebné vyslať rýchlu záchrannú pomoc a hasičov na miesto udalosti
7. či už bola osobám poskytnutá prvá pomoc a či ju vie niekto na mieste poskytnúť
8. kto je páchateľom, jeho údaje, pripadne popis a smer, ktorým unikal,
9. snažíme sa poučiť volajúceho o správaní sa na mieste udalosti, aby došlo k čo najmenšiemu ohrozeniu života a zdravia osôb na mieste a vzniku škôd
10. usmerňujeme volajúceho na koho sa môže obrátiť, v prípade volania, ktoré nie je v kompetencii policajta vykonávajúceho službu na príjme tiesňovej linky.

Video pripravila stránka Polícia SR - Nitriansky kraj

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.

Po protestoch Poľska zmení Netflix film o strážcovi v tábore smrti (VIDEO)

Americká spoločnosť Netflix po protestoch Poľska zmení v dokumentárnom filme Diabol od vedľa mapy, v ktorých boli nacistické vyhladzovacie tábory zakreslené na súčasných poľských hraniciach.

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.

Markíza bude mať špeciálne Na telo aj dokument k 17. novembru (VIDEO)

Televízia Markíza nakrútila pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pôvodný dokument s názvom NEŽNÁ 30 - CESTA K SLOBODE. Odvysiela ho v nedeľu, 17. novembra 2019, so začiatkom o 20:30.