Lidl otvoril v Poluse svoju sedemnástu predajňu v Bratislave

10.09.2019 08:06 | Tlačové správy | TS Lidl

V poradí 137. predajňu otvoril Lidl Slovenská republika v deň svojich 15. narodenín

BRATISLAVA – Reťazec Lidl má na Slovensku už 137 predajní, od pondelka 9. septembra si v tomto diskonte môžu nakúpiť už aj návštevníci bratislavského Polus City Center. V Bratislave má Lidl dovedna sedemnásť predajní, otvorenie tej najnovšej sa udialo presne pätnásť rokov od jeho vstupu na slovenský trh. Po košickej Cassovii a banskobystrickom SC Point ide o tretiu predajňu Lidla v nákupnom centre. Diskont v aktuálnom obchodnom roku otvoril tri nové predajne, pričom do konca kalendárneho roka by mali v jeho portfóliu pribudnúť ďalšie dva obchody. Pôjde teda o najvýraznejšiu expanziu za ostatných päť rokov. Lidl zároveň pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.
Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy viac ako 1200 m2 a nachádza sa v Polus City Center, v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Nová predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení.
„Veríme, že pre Polus bude Lidl správna voľba a vyjadrujem obdiv nad tým, za aký krátky čas sa to podarilo. Gratulujem v tento špeciálny deň Lidlu a želám mu ešte minimálne ďalších 15 rokov a mnoho spokojných zákazníkov,“ uviedol pri príležitosti otvorenia predajne člen vedenia obchodného centra Adrian Bódis, Country Manager Slovak Republic spoločnosti IMMOFINANZ. Za Lidl prestrihol pásku vedúci predaja Miloš Kajan, ktorý povedal: „Na Slovensku pôsobíme od roku 2004 a do slovenských domácností už pätnásť rokov prinášame produkty vysokej kvality za priaznivé ceny. Som presvedčený, že aj táto predajňa si nájde svojich spokojných zákazníkov.“ V Poluse nájde uplatnenie 35 zamestnancov Lidla.
Súčasťou otvorenia novej predajne je aj podpora žiakov štyroch základných škôl – ZŠ s MŠ na Českej ulici, ZŠ s MŠ Za kasárňou, Spojenej školy na Hálkovej ulici a ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 Euro na športové a pedagogické pomôcky pre žiakov navštevujúcich spomenuté základné školy. Od roku 2015 podporil Lidl takýmto spôsobom už 65 škôl, ktorým poskytol vybavenie vo výške 200 000 €.
Lidl na Slovensku v 137 predajniach, outlete, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

Ego, Vec, Aless a ďalší známi rapperi nahrali predvolebné vyhlásenie (VIDEO)

„Už sme to videli, počuli a zažili: plané politické sľuby, chýbajúce riešenia pre školstvo a zdravotníctvo, násilie na demonštráciách a kultúrnych podujatiach. Rasizmus a xenofóbia, hľadania nepriateľa, rozkrádanie, fakľové pochody, rozohnané koncerty a zakázané divadlá, vyhrážky na sociálnych sieťach, dobodaní kamaráti, cenzúra, snaha vystúpiť z EU a NATO, podozrivé šeky so „symbolickými“ hodnotami. Zažili sme neonacistické násilie na uliciach a nechceme ho vo vláde.“

365.bank spúšťa novinku. Vďaka nej si možno rýchlejšie rozdeliť platbu za spoločný účet

365.bank aktualizovala svoju mobilnú aplikáciu o novinku, ktorá každému uľahčí platenie. Vďaka funkcii „rozdeliť platbu“ a „vypýtať peniaze“ sa môžu klienti banky jednoducho, pohodlne a na pár klikov vyrovnať so svojimi priateľmi za spoločný obed, večeru alebo iný výdavok. Funkcionalita sa dá využívať aj v prípade, že rozdeľujú platbu na účet do inej banky.

Porota uznala hollywoodskeho producenta vinným zo sexuálneho napadnutia, hrozí mu až 29 rokov väzenia

Bývalého hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina v pondelok v New Yorku uznala porota vinným zo sexuálneho napadnutia a z ľahšej formy znásilnenia. Oslobodila ho však v tých bodoch obžaloby, za ktoré mu hrozilo až doživotné väzenie, napísala agentúra Reuters. Weinsteinovi teraz hrozí za oba činy až 29-ročný trest, o ktorého konečnej výške rozhodne sudca 11. marca. Obhajoba uviedla, že sa chce proti verdiktu odvolať.

Znelky CNN Prima News nahral symfonický orchester (VIDEO)

Vysílání zpravodajského kanálu CNN Prima News budou provázet znělky, které nahrál symfonický orchestr.

Pellegrini: Rozhodne odmietam falošné správy, že mám koronavírus

Peter Pellegrini bol v sobotu náhle hospitalizovaný s respiračným ochorením.

Novinár, ktorý položil premiérovi otázku o sexuálnej orientácii, v Plus 7 dní skončil

Minulý týždeň dala šéfredaktorka Plus 7 dní Katarína Šelestiaková výpoveď. Dôvodom bola cenzúra rozhovoru s premiérom, ktorý urobil redaktor Pavel Knapko a premiéra sa pýtal na jeho sexuálnu orientáciu.

Danko sa urazil a počas predvolenej debaty v živom vysielaní odišiel (VIDEO)

Hospodárske noviny v spolupráci s rádiom Expres dnes naživo priniesli veľkú predvolebnú debatu, do ktorej pozvali jedenástich lídrov politických strán, ktoré kandidujú do parlamentu.

Objednajte si sériu Samsung Galaxy S20 medzi prvými a dostanete Galaxy Buds+ ako bonus

Tohtoročnú sezónu predstavovania nových smartfónov začal Samsung s trojicou vlajkových lodí Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra 5G. Na Slovensku sa začnú predávať až 13. marca, no predobjednať si ich môžete už teraz. Ak si vybrané modely predobjednáte do 8. marca, dostanete k nim bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds+ ako bonus.

Požiadali o prešetrenie predaja vlastníka Markízy spoločnosti PPF

Český senátor Lukáš Wagenknecht zo strany Pirátov a poslanec tejto strany Jan Lipavský požiadali členov amerického Kongresu a akcionárov skupiny CME o prešetrenie plánovaného predaja CME spoločnosti PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera. Skupina PPF obavy odmieta.

Nevyvážené O 5 minút 12 prinieslo RTVS historický rekord (VIDEO)

Posledná diskusná relácia O 5 minút 12 pred voľbami si pripísala historický rekord v sledovanosti.