Zlatica Kušnírová pozýva na spoločné rokovanie lídrov demokratických opozičných strán

 

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, dnes vyzvala lídrov demokratickej opozície, aby si sadli za spoločný stôl a dohodli sa na spoločnom postupe v najbližších parlamentných voľbách. Zároveň podporila novovzniknuté hnutie odvážnych kresťanov – ODVÁŽNE, ktoré pred týždňom predstavil predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič.

Pozvanie na spoločné rokovanie Z. Kušnírovej platí pre všetkých lídrov parlamentnej demokratickej opozície – OĽANO, SaS a Sme Rodina, a tiež pre lídrov neparlamentných strán KDH, PS a Spolu, ZA ĽUDÍ a SMK. „Chcela by som, aby sa demokratické opozičné strany spojili, sadli si na spoločný obed a dohodli sa na spoločnom postupe a spoločných riešeniach. Zároveň si prajem, aby spoločný postup a spoločné riešenia predostreli pred voľbami, a po voľbách ich začali reálne plniť,“ uviedla Zlatica Kušnírová a pokračovala: „Mojou prvoradou úlohou je bojovať za to, aby sa vyšetrila vražda dvoch nevinných ľudí. Vždy budem stáť na strane dobra a spravodlivosti. Nebojím sa, akýmkoľvek spôsobom sa k tomu postavím čelom, pretože to najcennejšie, čo som mala, mi zobrali.“

Iniciatívu spájania už viac ako dva roky presadzuje aj predseda OĽANO Igor Matovič. „Cieľom je aby sme ukázali Slovensku, že vieme nájsť spoločné riešenia. Možno ľuďom dokážeme ešte pred voľbami predstaviť desať bodov spoločného programu, a ľudia budú vedieť, že keď týchto šesť strán vytvorí spoločnú alternatívu, týchto desať bodov bude určite splnených,“ povedal Matovič a dodal: „Určite sa celková dohoda nedá dosiahnuť na prvom obede, ale myslím si, že táto iniciatíva pani Kušnírovej je veľmi cenná. Za seba môžem povedať, že sa veľmi rád zúčastním,“ pokračoval Matovič s tým, že OĽANO určite pomôže s organizáciou spoločného rokovania.