Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS Foto: St. Nicolaus

Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS

10.06.2019 11:47 | Tlačové správy |

Tento titul dostávajú tí najlepší z najlepších, ktorí zabodovali v uplynulom roku v domácich i medzinárodných súťažiach. V tvrdej konkurencii získal titul Barman roka 2018 Tomáš Gyén, Brand Ambassador prémiových značiek spoločnosti ST.NICOLAUS.

Prestížny titul udeľuje Slovenská Barmanská asociácia na základe bodovania za dosiahnuté úspechy v  barmanských súťažiach za celý uplynulý rok. Barman, ktorý získa titul, je zároveň nominovaný na majstrovstvá sveta IBA World Cocktail Championships. V tomto roku sa uskutočnia v Chengdu v Číne 4. – 8. novembra a Tomáš Gyén bude reprezentovať Slovensko vo vyžrebovanej kategórii nápojov Before Dinner.

Tomáš Gyén na pozícii Brand Ambassadora spoločnosti ST.NICOLAUS využíva svoje bohaté skúsenosti a zručnosti nadobudnuté prácou za barom, vo wine bare, s vínom ako someliér a na mnohých slovenských a svetových someliérskych a barmanských súťažiach. získané O jeho majstrovstve svedčí deväť titulov Majster Slovenska v kategórii Flair Bartending, osemkrát reprezentoval našu krajinu na majstrovstvách sveta a namiešal aj najlepší drink na svete. Pripravil ho zo zlatého rumu, apple pie sirupu, čierneho čaju earl grey, citrónovej šťavy a ananásovej šťavy.

K minuloročným úspechom patrí aj titul Majstra sveta Mattoni Grand Drink 2018, ktorý získal na majstrovstvách sveta v miešaní nealkoholických nápojov. Zvíťazil s drinkom Grand Rituals, ktorý znamenal prepojenie rituálov, zero waste a vychutnanie si prítomného momentu pri ktorom spomalíte a oddýchnete si. Tajomstvo jeho receptu? Namiešal ho z rakytníkového pyré, zázvorového sirupu, cascary (čaj z kávovej šupky) a perlivej minerálnej vody.

Aká je úloha Tomáša Gyéna ako Brand Ambassadora pre prémiové značky ST.NICOLAUS? „Mojou úlohou je vytvárať nápojové programy, prezentovať naše prémiové portfólio v rámci tastingov, workshopov, masterclassov, školení personálu,“ vysvetľuje. Súčasťou jeho práce je aj komunikácia so zahraničnými ambassadormi importovaných značiek ST. NICOLAUS, komunikácia s majiteľmi HORECA prevádzok (barov, reštaurácií, kaviarní..), návrhy signature menu a na mieru šitých nápojových programov na prémiové produktové portfólio.

Ako sa barman roka pripravuje na majstrovstvá sveta? „Je to dlhá cesta - plná skúšania drinkov, kombinovania ingrediencií a hľadania tých správnych na základe vyžrebovaných surovín a kategórie pre danú krajinu. K drinku musím vytvoriť príbeh, nacvičiť si správnu techniku jeho prípravy a tiež prejav. Zatiaľ čakám na informácie od organizátorov majstrovstiev sveta a ak to pravidlá dovolia, rozhodne použijem niečo z domáceho prémiového portfólia ST. NICOLAUS alebo importovaných značiek. V poslednom čase veľmi rád používam na prezentáciách vo svete Demänovku Dark ako barové bitters - unikátny slovenský produkt,“ uzatvára Tomáš Gyén.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.

Po protestoch Poľska zmení Netflix film o strážcovi v tábore smrti (VIDEO)

Americká spoločnosť Netflix po protestoch Poľska zmení v dokumentárnom filme Diabol od vedľa mapy, v ktorých boli nacistické vyhladzovacie tábory zakreslené na súčasných poľských hraniciach.

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.

Markíza bude mať špeciálne Na telo aj dokument k 17. novembru (VIDEO)

Televízia Markíza nakrútila pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pôvodný dokument s názvom NEŽNÁ 30 - CESTA K SLOBODE. Odvysiela ho v nedeľu, 17. novembra 2019, so začiatkom o 20:30.