Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS Foto: St. Nicolaus

Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS

10.06.2019 11:47 | Tlačové správy |

Tento titul dostávajú tí najlepší z najlepších, ktorí zabodovali v uplynulom roku v domácich i medzinárodných súťažiach. V tvrdej konkurencii získal titul Barman roka 2018 Tomáš Gyén, Brand Ambassador prémiových značiek spoločnosti ST.NICOLAUS.

Prestížny titul udeľuje Slovenská Barmanská asociácia na základe bodovania za dosiahnuté úspechy v  barmanských súťažiach za celý uplynulý rok. Barman, ktorý získa titul, je zároveň nominovaný na majstrovstvá sveta IBA World Cocktail Championships. V tomto roku sa uskutočnia v Chengdu v Číne 4. – 8. novembra a Tomáš Gyén bude reprezentovať Slovensko vo vyžrebovanej kategórii nápojov Before Dinner.

Tomáš Gyén na pozícii Brand Ambassadora spoločnosti ST.NICOLAUS využíva svoje bohaté skúsenosti a zručnosti nadobudnuté prácou za barom, vo wine bare, s vínom ako someliér a na mnohých slovenských a svetových someliérskych a barmanských súťažiach. získané O jeho majstrovstve svedčí deväť titulov Majster Slovenska v kategórii Flair Bartending, osemkrát reprezentoval našu krajinu na majstrovstvách sveta a namiešal aj najlepší drink na svete. Pripravil ho zo zlatého rumu, apple pie sirupu, čierneho čaju earl grey, citrónovej šťavy a ananásovej šťavy.

K minuloročným úspechom patrí aj titul Majstra sveta Mattoni Grand Drink 2018, ktorý získal na majstrovstvách sveta v miešaní nealkoholických nápojov. Zvíťazil s drinkom Grand Rituals, ktorý znamenal prepojenie rituálov, zero waste a vychutnanie si prítomného momentu pri ktorom spomalíte a oddýchnete si. Tajomstvo jeho receptu? Namiešal ho z rakytníkového pyré, zázvorového sirupu, cascary (čaj z kávovej šupky) a perlivej minerálnej vody.

Aká je úloha Tomáša Gyéna ako Brand Ambassadora pre prémiové značky ST.NICOLAUS? „Mojou úlohou je vytvárať nápojové programy, prezentovať naše prémiové portfólio v rámci tastingov, workshopov, masterclassov, školení personálu,“ vysvetľuje. Súčasťou jeho práce je aj komunikácia so zahraničnými ambassadormi importovaných značiek ST. NICOLAUS, komunikácia s majiteľmi HORECA prevádzok (barov, reštaurácií, kaviarní..), návrhy signature menu a na mieru šitých nápojových programov na prémiové produktové portfólio.

Ako sa barman roka pripravuje na majstrovstvá sveta? „Je to dlhá cesta - plná skúšania drinkov, kombinovania ingrediencií a hľadania tých správnych na základe vyžrebovaných surovín a kategórie pre danú krajinu. K drinku musím vytvoriť príbeh, nacvičiť si správnu techniku jeho prípravy a tiež prejav. Zatiaľ čakám na informácie od organizátorov majstrovstiev sveta a ak to pravidlá dovolia, rozhodne použijem niečo z domáceho prémiového portfólia ST. NICOLAUS alebo importovaných značiek. V poslednom čase veľmi rád používam na prezentáciách vo svete Demänovku Dark ako barové bitters - unikátny slovenský produkt,“ uzatvára Tomáš Gyén.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.