Matovič: Človek, ktorý má mimoriadne blízky vzťah s objednávateľkou vraždy nemôže byť podpredsedom NR SR

Martin Glváč zatajil komunikáciu s objednávateľkou vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a naďalej ju zapiera. Podľa predsedu hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča trpí Glváč absolútnou absenciou svedomia a na poste podpredsedu NR SR nemá čo hľadať.

Podpredseda parlamentu a zároveň podpredseda poslaneckého klubu Smer Martin Glváč je známy svojimi nenávistnými statusmi na sociálnej sieti. „V uplynulom roku vo svojich statusoch mimoriadne často útočil na ľudí, ktorí mali niečo spoločné s vyšetrovaním vraždy novinára a jeho priateľky, protestami Za slušné Slovensko alebo na tých, ktorí si dovolili povedať niečo o jeho priateľovi Kočnerovi. Zrazu je však ticho,“ uviedol Matovič. „Tento človek sa verejne vysmieval účastníkom a organizátorom protestov napriek tomu, že veľmi dobre vedel, že žena, s ktorou si užíval na sociálnej sieti, je objednávateľkou vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ pokračoval predseda Obyčajných.

Podľa Matoviča v tomto prípade nejde o bežné zakopnutie, ale o dôveryhodnosť a bezpečnosť štátu. „Glváč je človek, ktorý trpí absolútnou absenciou svedomia. Nemá čo zastávať post vysokopostaveného ústavného činiteľa. Zvlášť potom, keď sú vo vyšetrovacom spise jednoznačné dôkazy, že s objednávateľkou vraždy komunikoval, flirtoval, a dnes sa nehanbí toto všetko zbabelo zapierať,“ tvrdí I. Matovič, podľa ktorého sa však svedomie u Glváča neozve ani po mimoriadne závažných zisteniach. „Vzhľadom na to chcem vyzvať premiéra, aby vyvinul maximálnu snahu k tomu, aby Glváč okamžite opustil všetky vedúce posty, ktoré zastáva v strane Smer. Ak sa však bude vyhovárať, že to nie je v jeho moci a že sa máme obrátiť na Roberta Fica, tak je v skutočnosti iba bábkou v jeho rukách,“ pokračoval.

Glváčov prístup považuje Matovič za neospravedlniteľné chrapúnstvo. Rovnako preto vyzval predsedu NR SR Andreja Danka, aby voči Glváčovi vyvinul iniciatívu tak, aby od najbližšej schôdze nepôsobil na poste podpredsedu NR SR. „Je to chrapúň, človek, ktorý vedel, že komunikoval s touto ženou, zatajil to pred vyšetrovacím tímom, pred prokuratúrou a dnes to zapiera napriek tomu, že polícia má voči nemu všetky dôkazy,“ uzavrel Matovič.