Ruská tajná služba chystá pre novinárov tvorivé dielne

Ruská tajná služba chystá pre novinárov tvorivé dielne Foto: NVO

Ruská kontrarozviedka FSB organizuje tvorivé dielne, kde sa majú ruskí novinári naučiť správne písať o ukrajinskej kríze. Ruská tajná služba bude učiť novinárov, ako písať o Ukrajine.

 

 

Akcia sa pripravuje pre pracovníkov spravodajských médií a blogerov. Cieľom je "boj s protiruskou kampaňou v médiách a na internete." Informáciu priniesol moskovský rozhlas.

Ruské vedenie pociťuje izoláciu, do ktorej sa jeho propaganda dostala v dôsledku kritických informácií západných médií o ruskej anexii Krymu a o podpore proruských vzbúrencov v Donbase. Moskva nedávno reorganizovala štruktúru štátnych médií a aktívne podporuje ruskojazyčné novinára pôsobiaci v zahraničí.

V dôsledku vážnych hospodárskych ťažkostí, ale aj utečenecké krízy v Európe a vojnových operácií na Blízkom východe ukrajinská téma sa z ruských médií postupne vytráca. Tvorivá dielňa FSB má tomu zabrániť a má obohatiť register novinárov pri práci proti nepriateľskej propagande. Do prípravy akcie sú podľa moskovského rozhlasu zapojené aj ministerstva spojov a kultúry. Ďalšie informácie tajná služba nepriniesla.