Taliban zabil príbuzného novinára pracujúceho pre nemeckú Deutsche Welle

Taliban zabil príbuzného novinára pracujúceho pre nemeckú Deutsche Welle Foto: DW

Bojovníci radikálneho islamského hnutia Taliban v Afganistane zastrelili príbuzného novinára pracujúceho pre Deutsche Welle (DW). Informovala o tom dnes táto nemecká verejnoprávna rozhlasová a televízna spoločnosť určená pre vysielanie do zahraničia. Ďalšie príbuzný novinárov bol pri útoku ťažko zranený. Ďalšie podrobnosti stanice neoznámila.

 Deutsche Welle uviedla, že Talibanci na západe Afganistanu novinára hľadali dom od domu. Muž ale medzitým pracoval v Nemecku. "Ďalším príbuzným sa podarilo na poslednú chvíľu uniknúť a sú na úteku," uviedla DW.

"Zabitie blízkeho príbuzného jedného z našich redaktorov Talibanom je neskutočne tragické a dokladá akútne nebezpečenstvo, v ktorom sa nachádzajú všetci naši pracovníci a ich rodiny v Afganistane. Taliban už zjavne v Kábule a tiež v provinciách vykonáva organizované pátranie po novinároch. Čas sa nám kráti!" vyhlásil šéf DW Peter Limbourg. Dodal, že Taliban v posledných dňoch a týždňoch prehľadal domy najmenej troch ďalších reportérov Deutsche Welle.