Bulvárny denník musí na titulke priznať, že prehral súd s Meghan

Britský bulvárny denník Mail on Sunday musí na svojej titulnej strane a na tretej strane zverejniť informáciu, že jeho vydavateľ prehral súdny pri s Meghan Markleovou, manželkou britského princa Harryho. Rovnaké oznámenie vrátane odkazu na súdne rozhodnutie musí byť zverejnené po dobu jedného týždňa v internetovom vydaní denníka Mail Online. Vyplýva to z rozsudku, ktorý bol dnes zverejnený.

Dnešné súdne konanie sa zaoberalo porušením autorských práv, ktorého sa bulvárny denník podľa verdiktu dopustil zverejnením súkromných listov, ktoré Meghan Markleová poslala svojmu otcovi, s ktorým nemá dobré vzťahy. Londýnsky súd už skôr nariadil vydavateľovi denníka Mail on Sunday, spoločnosti Associated Newspapers, aby zaplatila 450.000 libier za trovy konania.

Meghan Markleová ďalej požaduje vrátenie listov, ktoré sú základom sporu. Súd v tejto kauze znovu zasadne v októbri a rozhodne o prípadnom odškodnom pre Markleovú, píše agentúra AFP.

Tridsaťdeväťročná vojvodkyňa zo Sussexu zažalovala spoločnosť Associated Newspapers potom, čo Mail on Sunday vo februári 2019 zverejnil v piatich článkoch ručne písaný list jej otcovi Thomasovi Markley z augusta 2018. List vojvodkyňa napísala po svadbe s britským princom v roku 2018. Médiu list odovzdal sám Markle. Sudca 11. februára v skrátenom konaní rozhodol, že zverejnenie úryvkov listu bolo "zjavne prehnané, a preto nezákonné", uviedla agentúra Reuters.